Absolútna senzácia ešte podčiarknutá: Shiffrinovej vypálila rybník zranená pretekárka!

Alice RobinsonováAlice Robinsonová Zdroj: SITA/AP/Marco Trovati

BRATISLAVA - Senzačná víťazka úvodného obrovského slalomu ženskej časti Svetového pohára Alice Robinsonová nebola počas svojho triumfu v Söldene zdravotne v poriadku. Mladučká Novozélanďanka absolvovala víťazné preteky s pomliaždeným kolenom z predchádzajúceho pádu v tréningu.

"Myslela som si, že to bude v poriadku, preto som aj absolvovala preteky," uviedla 17-ročná Robinsonová na sociálnej sieti. Najbližšie podujatie SP v obrovskom slalome v americkom Killingtone (30.11.) úradujúca juniorská majsterka sveta v tejto disciplíne vynechá.

Dôvodom je bezpečné doliečenie aktuálneho zranenia kolena. "Lekári mi odporúčali pokoj, preto nebudem súťažiť v Killingtone. Sústredím sa na rehabilitáciu a tréningy," doplnila Robinsonová s dôvetkom, že do kolotoča SP sa opäť zapojí v decembri.

Robinsonová na sklonku októbra v Söldene šokujúco ovládla prvý obrovský slalom sezóny pred americkou favoritkou Mikaelou Shiffrinovou a dvojnásobnou svetovou šampiónkou v tejto disciplíne Francúzkou Tessou Worleyovou. Úradujúca majsterka sveta Slovenka Petra Vhová skončila štrnásta.

Viac o téme: Alice Robinsonová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Marco Trovati
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy