VIDEO Zuzulová odmieta katastrofické scenáre: Shiffrinová je pripravená, čo sa týka Petry...

Veronika Velez-ZuzulováVeronika Velez-Zuzulová Zdroj: Stars for Stars

BRATISLAVA - Fanúšikovia zimných športov sa konečne dočkali, keď sa na svahy opäť vyrútila slovenská strela Petra Vlhová. V Söldene sa od nej očakávalo veľa, no zaostala za očakávaniami. Skončila "až" na 14. mieste. Po úspechmi ovenčenej sezóne čakali slovenskí priaznivci súboj o prvenstvo. Skúsená pretekárka Veronika Velez-Zuzulová na akcii Stars for Stars prezradila, čo stálo za slabším výkonom a zbližšia sa pozrela aj na mladú víťazku úvodného obrovského slalomu.

"Myslím si, že nás čaká zaujímavá sezóna. Medzi pretekárkami sme už dlho nevideli takéto minimálne rozostupy ako teraz v Söldene. Mladé pretekárky sa počas leta zlepšili. Určite sa je na čo tešiť. Možno prekvapia ďalšie mladé mená," pozrela sa Zuzulová na začínajúcu sezónu.

Úvodné preteky ovládla mladučká Alice Robinsonová, čo bolo pre niekoho prekvapenie, no pre Zuzulovú rozhodne nie: "Jej triumf určite nebola náhoda. Odpretekala ako skúsená pretekárka. Rozprávala som sa s jej trénerom a povedal, že je pripravená výborne. Určite ostatné konkurentky na svahu potrápi. V mladom veku je veľmi dobre fyzicky aj psychicky pripravená. Už v posledných sezónach ukazovala, že by z nej niečo mohlo byť."

Slávna Shiffrinová zaostala za víťazkou iba o šesť stotín sekundy, takže od nej môžeme očakávať rovnako fantastické výkony ako v minulých sezónach. Petru Vlhovú pribrzdilo zranenie, z ktorého sa ešte nestihla plne zotaviť. Mesiac voľna po úvodnom podujatí rozhodne privítala. "Aj Shiffrinová ukázala, že je výborne pripravená a že s ňou budeme musieť počítať. Čo sa týka Petry, mala zdravotné problémy. Podstúpila operáciu tesne pred sezónou. Sama povedala, že sa necíti byť pripravená na 100%. Medzi prvými a druhými pretekmi je mesiac času, takže má priestor, aby to dohnala, zlepšila sa, a aby bola nabudúce plne pripravená. Vlani dokázala víťaziť v obrovskom slalome aj s chybami. Bola oveľa lepšia ako ostatné. Netreba robiť žiadne katastrofické scenáre. Vlani dokonca v Söldene ani nepretekala. Teraz získala aspoň nejaké body," povedala Zuzulová.

Viac o téme: Veronika Velez-Zuzulová Alice Robinsonová
  • Autor: © Zoznam/Rendek
  • FOTO: Stars for Stars; VIDEO: Športky - Bublavý
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy