VIDEO Vyrovnaný obrovský slalom priniesol dve víťazky: Vlhová si hneď spomenula na Maribor

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje v cieli s Taliankou Federicou Brignoneovou po ich víťazstveSlovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje v cieli s Taliankou Federicou Brignoneovou po ich víťazstve Zdroj: TASR/AP/Alessandro Trovati

SESTRIERE - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová a Talianka Federica Brignoneová spoločne triumfovali v sobotňajšom obrovskom slalome žien v rámci Svetového pohára v talianskom stredisku Sestriere. Obe dosiahli v súčte dvoch kôl identický čas 2:21,15 min a v nesmierne vyrovnaných pretekoch o jednu stotinu odsunuli na tretiu priečku Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Petra Vlhová dosiahla 13. víťazstvo vo Svetovom pohári a prvé v obrovskom slalome v aktuálnom ročníku. V druhom kole predviedla rytmickú jazdu a na všetkých medzičasoch svietili pri jej mene "zelené čísla". V polovici trate mala pred Shiffrinovou náskok 57 stotín sekundy a napokon preťala cieľ s náskokom jednej stotinky pred Američankou.

Federica Brignoneová išla ako víťazka prvého kola posledná a v súčte oboch kôl dosiahla totožný čas ako Vlhová. Slovenke sa niečo podobné stalo aj vlani v slovinskom Maribore, kde bola na prvej priečke tiež v obrovskom slalome so svojou americkou rivalkou Shiffrinovou.

"Trošku som verila, že by som Federicu mohla zdolať, ale nakoniec sme dosiahli rovnaký čas. Je to moje prvé víťazstvo v obrovskom slalome v sezóne, prvé pódium, takže sa veľmi teším. Videla som, že baby jazdia veľmi rýchlo, držali si svoje pozície, a tak som sa veľmi sústredila na svoj výkon. Hneď som si spomenula na Maribor, kedy som bola prvá s Mikaelou," povedala Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Slovenská reprezentantka má na konte celkovo už 32. pódiových umiestnení vo Svetovom pohári, pričom svoju bilanciu upravila na 13 - 11 - 8. Navyše, v sobotu rozšírila zoznam lyžiarskych stredísk, v ktorých sa jej podarilo zvíťaziť. Premiérovo triumfovala nielen v Sestriere, ale aj v Taliansku, v krajine svojho trénera Livia Magoniho. Vo Svetovom pohári si vyjazdila prvé miesto na dvanástich rôznych miestach, iba v rakúskom Flachau dokázala uspieť dvakrát. S jedinou výnimkou dosiahla Vlhová všetky víťazstvá v Európe, len v marci 2017 vyhrala slalom v americkom Aspene.

Petra Vlhová víťazkou obrovského Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Alessandro Trovati

Vlhová v sobotu získala o 40 bodov viac ako Shiffrinová a v celkovom poradí SP stiahla náskok Američanky na 233 bodov. V hodnotení disciplíny sa Slovenka posunula už na štvrtú priečku. Už v nedeľu čaká na Vlhovú ďalší štart, v Sestriere sa predstaví v paralelnom obrovskom slalome. Kvalifikácia je na programe o 9.15 h a vyraďovacia časť o 11.45 h.

Viac o téme: Petra Vlhová Federica Brignoneová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Alessandro Trovati
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy