Slováci si štart na biatlonových MS predstavovali inak: Dúfal som, že sa to nestane

Martin Otčenáš na tratiMartin Otčenáš na trati Zdroj: TASR - Michal Svítok

ANTERSELVA - Slovenskí biatlonisti si predstavovali štart svetového šampionátu inak. V úvodnej mix štafete v talianskej Anterselve si na strelnici počínali veľmi dobre, keď po šiestej položke len dvakrát dobíjali, no zradila ich opäť bežecká forma a tak sa štvrtý v poradí Michal Šima už ani nedostal na trať.

Terézia Poliaková i Veronika Machyniaková potrebovali len jeden náhradný náboj, lenže obe stratili v behu na najlepšie okolo dvoch minút a tretí v poradí Martin Otčenáš to i s bezchybnou streľbou nedokázal zachrániť. Slovákov stiahli z trate pred treťou odovzdávkou na 18. mieste.

Pod výsledok sa podpísalo, že Slováci nastúpili na preteky bez sestier Paulíny a Ivony Fialkových, ktoré sa predstavia až v piatkovom šprinte. "Dúfal som, že sa nestane to, že nás bez nich stiahnu, ale bohužiaľ, stalo sa. Je to škoda," povedal Otčenáš, ktorý síce skolil všetky terče, ale na strelnici i tak stratil dosť času. "Zlomila sa mi pružina v zásobníku a ostal mi tam jeden náboj, takže som musel prehodiť zásobníky a nabíjať po jednom. Tam som dosť stratil, snáď by som to ešte odovzdal Mišovi, ale asi by nás aj tak stiahli," povzdychol si.

Martin Otčenáš na strelnici Galéria fotiek (11) Zdroj: TASR - Michal Svítok

Otčenáš sa najbližšie predstaví v sobotňajšom šprinte a verí, že v ňom zopakuje výkon v streľbe, no už bez zbytočných problémov. "Prinajhoršom, keď sa to takto skončí v šprinte, tak budem spokojný. Snažil som sa hlavne vyskúšať si strelnicu, pretože nie je jednoduchá a hlavne po tej dlhej pauze od Pokljuky," dodal.

Talianske stredisko privítalo vo štvrtok biatlonovú špičku pekným slnečným počasím, teplotami okolo štyroch stupňov Celzia a takmer bezvetrím. Ideálne podmienky narúšala len nadmorská výška. Slovenky sa na ňu špeciálne pripravovali v neďalekom Obertilliachu, ale: "Na to, že sme boli na sústredení vo vyššej nadmorskej výške, tak som to veľmi necítila, ťažko sa mi dýchalo a od začiatku ma boleli nohy," povzdychla si debutantka na MS Veronika Machyniaková.

Veronika Machyniaková a Martin Galéria fotiek (11) Zdroj: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťdvaročnú najmladšiu členku slovenskej výpravy potešila aspoň výborná atmosféra v Anterselva, kam prišlo povzbudzovať vyše 15.000 divákov. "Je tu asi najviac divákov, čo som doposiaľ zažila, takže je to super. Hlavne na posledných dvoch kopcoch, na ktorých je množstvo divákov."

Viac o téme: Terézia Poliaková Martin Otčenáš Veronika Machyniaková Michal Šíma MS v biatlone
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Michal Svítok
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy