VIDEO Vlhová nebola so svojou jazdou vôbec spokojná: Nebola tam chyba, proste som pomalá!

Petra Vlhov�Petra Vlhov� Zdroj: SITA/AP - Jussi Nukari

VAL D'ISERE - Prvý zjazd sezóny nedopadol pre Slovenku Petru Vlhovú ideálne. Na ťažkej trati sa síce vyhla pádu, avšak jej výkon stačil iba na konečné 26. miesto. O poznanie spokojnejšia môže byť česká pretekárka Ester Ledecká, ktorá obsadila skvelé šieste miesto.

Súťaž ovplyvnil pád Schmidhoferovej, ktorá tvrdo pristála v záchrannych sieťach a počas prerušenia hore na štarte na štvrťhodinu "stvrdli" nasledujúce pretekárky. Univerzálna Švajčiarka Michelle Gisinová evidentne nebola vo svojej koži a stratila viac ako dve sekundy a spokojná nebola ani nasledujúca zjazdárka. Nina Ortliebová sa síce zaradila na 4. priečku, ale tiež s veľkou, takmer sekundovou stratou a vyznávačka rýchleho sklzu navyše stratila už v hornej časti, kde mali byť jej výhodou aerodonymika a sila. Prípadne aj lyžiarsky materiál, o ktorom však v rakúskom tíme nebolo pochýb.

Zhoršený vývoj na trati uškodil aj Vlhovej, ktorá išla práve po Ortliebovej, ale slovenská lyžiarka sa v rozhovore pre RTVS na nič nevyhovárala. Za víťazkou zaostala o 2,36 sekundy: "Sama neviem, ako by som to popísala. Žiadna chyba tam nebola. Proste som pomalá, ako na tréningoch. Dávala som si pozor na niektoré úseky, ktoré sme rozoberali na videu, ale problém je v tom, že mi chýba rýchlosť. Aj tá pauza bola dlhá, samozrejme že to človeka ovplyvní a tento zjazd je dosť ťažký. Oproti iným nemám túto disciplínu ani dostatočne natrénovanú, ja som technická zjazdárka a musím popracovať na rýchlosti."

Viac o téme: Petra Vlhová Corinne Suterová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Jussi Nukari; VIDEO: facebook - Šport v RTVS
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy