VIDEO Ledecká fantastickému triumfu nemohla uveriť: Ani na štarte som sa necítila dobre

Ester Ledecká a jej víťazné oslavyEster Ledecká a jej víťazné oslavy Zdroj: SITA/AP - Giovanni Auletta

VAL D´ISERE - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla svoj druhý najlepší výsledok v kariére v super-G Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Val d'Isere obsadila šieste miesto, keď za víťaznou Češkou Ester Ledeckou zaostala o 84 stotín sekundy. V nedeľu dokázala zdolať viaceré špecialistky na kĺzavé disciplíny, za sebou nechala aj víťazku sobotňajšieho zjazdu Talianku Sofiu Goggiovú či Švajčiarku Michele Gisinovú, pred ktorou zvýšila náskok v celkovom poradí SP. Vedie už o 138 bodov.

Snehová "obojživelníčka" Ledecká predviedla v prvej super-G sezóny dravú, agresívnu jazdu a slávila svoj druhý triumf v prestížnom seriáli, premiérový v superobrovskom slalome. Na druhé miesto odsunula švajčiarsku favoritku a obhajkyňu malého glóbusu v tejto disciplíne Corinne Suterovú, ktorá stratila na Češku iba tri stotiny. Ďalšie dve priečky patrili Taliankam, tretia skončila držiteľka veľkého glóbusu Federica Brignoneová (+0,35), štvrtá Marta Bassinová (+0,46).

"Paradoxne, nemala som najlepší pocit zo svojej jazdy. Nemala som dobrú rozcvičku, ani na štarte som sa necítila dobre. Mala som dojem, že robím veľa chýb. Výsledok je oveľa lepší, než som si myslela - je fantastický," komentovala svoju jazdu pre ORF Ledecká, ktorej sa rovnako ako vlani podarilo vyhrať preteky elitného seriálu v dvoch rôznych športoch. Pred ôsmimi dňami triumfovala v paralelnom obrovskom slalome SP v snoubordingu v Cortine d'Ampezzo. V superobrovskom slalome, v ktorom senzačne zvíťazila na ZOH 2018 v Pjongčangu, si výrazne vylepšila maximum zo SP. Dosiaľ najlepšia bola šiesta vo februári 2020 v La Thuile.

Viac o téme: Petra Vlhová Ester Ledecká
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Giovanni Auletta; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy