Neymar po výhre nad Bayernom hovoril aj o budúcnosti: Predĺženie kontraktu už nie je téma!

NeymarNeymar Zdroj: SITA/AP/Francois Mori

PARÍŽ - Futbalový útočník Neymar naznačil, že s Paris St. Germain predĺži zmluvu, ktorý mu vyprší v júni 2022. V klube sa cíti ako doma a je šťastnejší ako kedykoľvek predtým. S tímom z francúzskej metropoly oslávil v utorok postup do semifinále Ligy majstrov na úkor obhajcu trofeje Bayernu Mníchov. Neymar v odvete pri prehre 0:1 trikrát trafil bránkovú konštrukciu, a preto trénerovi Mauriciovi Pochettinovi podľa svojich slov dlhuje gól.

Dvadsaťdeväťročný Brazílčan prestúpil do Paríža z Barcelony v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur. V minulosti sa špekulovalo o tom, že chce PSG opustiť a vrátiť sa do Barcelony. Po odvete s Bayernom však Neymar naznačil, že vo Francúzsku zotrvá.

"Predĺženie kontraktu už podľa mňa nie je téma. V PSG sa cítim výborne a ako doma. Som šťastnejší ako kedykoľvek predtým," povedal Neymar v rozhovore pre TNT Sports.

Paríž vyradením Bayernu vrátil finálovú porážku z minulej sezóny, aj keď v domácej odvete prehral 0:1. V Mníchove však zvíťazil 3:2 a vďaka väčšiemu počtu vonkajších gólov sa prebojoval medzi najlepšie kvarteto tímov. O postup do finále sa stretne s Manchestrom City, alebo Dortmundom. "Mám veľkú radosť. Hrali sme proti skvelému tímu, ktorý máme tiež. Vyradili sme úradujúcich európskych šampiónov. Sme v semifinále a cielime ešte vyššie," uviedol Neymar.

Neymar a Lucas Hernandez Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Francois Mori

Za bezgólového stavu opečiatkoval v utorok v rozmedzí 34. až 39. minúty dvakrát tyč a raz brvno. Pochettinovi sľúbil, že nabudúce sa medzi strelcov zapíše. "Dlhujem trénerovi gól bez ohľadu na to, že som odohral dobrý zápas," vyhlásil víťaz Ligy majstrov s Barcelonou z roku 2015.

Postup do semifinále bezprostredne po záverečnom hvizde oslávil so spoluhráčom Leandrom Paredesom v blízkosti hosťujúceho záložníka Joshuu Kimmicha. "Neoslavoval som, aby som ho vyprovokoval. Oslavoval som s Leandrom, bol predo mnou. Osud chcel, že tam stál aj Kimmich. Hovorili, že sú lepší a pôjdu ďalej. Ako keby boli v semifinále oni," konštatoval Neymar.

Viac o téme: Neymar Paríž Saint-Germain
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy