Kližan sa rozlúčil s turnajom v Mníchove: Nad jeho sily Čchung Hje-on

Martin KližanMartin Kližan Zdroj: hungarianopen.org

MNÍCHOV - Slovenský tenista Martin Kližan v sobotňajšej dohrávke štvrťfinále dvojhry prehral za 137 minút 4:6, 6:3, 2:6 s rovnako nenasadeným Čchung Hje-onom z Kórejskej republiky na turnaji ATP World Tour 250 BMW Open by FWU v nemeckom Mníchove (dotácia 540 310 eur, antuka vonku). Súboj za stavu 4:6, 6:3, 2:3 z pohľadu 27-ročného Bratislavčana v piatok večer prerušili pre dážď a neskôr zápas pre tmu preložili na sobotu.

Pre Kližana, 53. v singlovom renkingu, to bol premiérový vzájomný duel s 20-ročným Čchung Hje-onom (78.). Kórejčan bude v sobotňajšom semifinále hrať s 26-ročným argentínskym kvalifikantom Guidom Pellom (158.).

Kližan v piatok v úvodnom sete odvrátil jeden brejkbal v treťom geme, neodolal však druhej jednotlivej hrozbe v siedmej hre. Kórejčan sa v desiatom geme dopodával cez 0:30. V štyroch predchádzajúcich hrách na servise prišiel spolu iba o tri fiftíny. V šiestom geme druhej časti si však nepripísal ani jeden - 2:4. Slovák potvrdil brejk v pohode na 15 a už si dokázal vynútiť rozhodujúce dejstvo. Nezačal v ňom dobre, Čchung Hje-on totiž premenil tretí brejkbal na 2:0. Kližan však okamžite kontroval na returne a následne vyrovnal na 2:2 cez tri hrozby (pôvodne pritom v predmetnej štvrtej hre viedol 30:0). Kórejčan tiež čelil trom brejkbalom, dal však na 3:2. Vtedy začalo pršať a napokon sa už v piatok nepokračovalo. V sobotu Kližan dvakrát prišiel o svoj servis, v troch gemoch celkovo získal iba štyri fiftíny; Čchung Hje-on premenil druhý mečbal.

Zverenec Martina Hromeca Kližan získal v Mníchove singlový titul v sezóne 2014. Minulý týždeň bol vo štvrťfinále v Budapešti, nestačil v ňom na Francúza Lucasa Pouilleho (4:6, 3:6), ktorý ako jednotka podujatia napokon aj dobyl trofej. V maďarskej metropole bol Kližan vo svojom prvom štvrťfinále na hlavnej profesionálnej scéne od polovice februára, keď sa takto ďaleko prebojoval ako obhajca trofeje na ešte významnejšom podujatí na "harde" pod strechou v holandskom Rotterdame, prehral s Čechom Tomášom Berdychom (3:6, 3:6). Na semifinále čaká niekdajší 24. muž hodnotenia Kližan od júla 2016, vtedy si napokon dokonca vybojoval primát na "500-ke" na antuke v nemeckom Hamburgu.

Dvojhra - štvrťfinále:
Čchung Hje-on (Kór. rep.) - Martin Kližan (SR) 6:4, 3:6, 6:2 - v piatok prerušené za stavu 6:4, 3:6, 3:2

Viac o téme: Martin Kližan
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: hungarianopen.org
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy