VIDEO Nadšenci konečne odpočítali poslednú sekundu: Šampión Andy Murray späť v dvojhre!

Návrat Murrayho do kolotoča dvojhryNávrat Murrayho do kolotoča dvojhry Zdroj: SITA/AP/Gary Landers

CINCINNATI - Bývalá svetová jednotka Andy Murray prehral prvý zápas dvojhry od januárového Australian Open. Britského tenistu porazil v úvodnom kole v Cincinnati Francúz Richard Gasquet dvakrát 6:4.

Trojnásobný grandslamový šampión Murray sa vrátil k dvojhre po siedmich mesiacoch. V januári v Melbourne dokonca naznačoval koniec kariéry, ale druhá operácia problémového bedra ho zbavila bolesti a Murray sa po niekoľkých turnajoch v štvorhre objavil v Ohiu vďaka divokej karte i v pavúku dvojhry. 

Comeback 32-ročného Murrayho sprevádzali v Cincinnati veľké očakávania a on sám nastupoval na kurt s mobilným telefónom, na ktorý si nakrúcal prvé kroky na kurte. Ten nakoniec opúšťal po hodine a pol ako porazený - o rok starší Gasquet vďaka jeho backhandu do autu premenil prvý mečbal a zdolal Murrayho prvýkrát od roku 2012.

Andy Murray a Richard Galéria fotiek (14) Zdroj: SITA/AP/Gary Landers

"Poviem úprimne, nevedel som, čo od seba očakávať. Myslím si však, že som to celkom zvládol. Boli tam veci, ktoré mohli byť lepšie, treba však byť realista. Vo dvojhre som dlho neodohral žiaden súťažný zápas, chýbala mi prax. Po fyzickej stránke som sa cítil fajn, no na konci zápasu som mal už trochu ťažké nohy. Nemalo to nič spoločné s bedrovým kĺbom, ktorý mi operovali. Za niektorými loptičkami som sa jednoducho rozbehol neskoro," uviedol trojnásobný grandslamový šampión pre akreditované médiá.

Murray je optimista a verí, že jeho výkony sa budú postupne zlepšovať. Svoj štart vo dvojhre na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open však vylúčil. "Potrebujem ešte niekoľko týždňov potrénovať a dostať sa do zápasového rytmu. Povedal som si, že to v Cincinnati skúsim a potom sa rozhodnem, či budem štartovať na US Open. Isté je, že vo Flushing Meadows sa v singli nepredstavím," dodal.

 

Viac o téme: Andy Murray Richard Gasquet ATP Masters 1000 Cincinnati
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Gary Landers; VIDEO: YouTube/Jonathan Atwater
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy