Tenisová rodina, nastal čas na hlboký výdych: Federerov agent potešil všetkých priaznivcov!

Tím Európy s trofejou pre víťaza Laver CupuTím Európy s trofejou pre víťaza Laver Cupu Zdroj: SITA/AP/Jim Young

ŽENEVA - Americkí tenisti Jack Sock a Taylor Fritz skompletizovali menoslov hráčov, ktorí budú reprezentovať Tím sveta na prestížnom Laver Cupe. Ten sa v Ženeve uskutoční od 20. do 22. septembra 2019. Pôjde o tretiu edíciu tohto exhibičného tenisového turnaja, na ktorom s výnimkou Novaka Djokoviča nebudú chýbať najväčšie tenisové esá. Ostatné dva ročníky ovládli Európania, a tak im majú hráči zo zvyšku sveta čo vracať. V nominácii sedemnásobného grandslamového šampióna Johna McEnroa figurujú aj John Isner, Miloš Raonic, Denis Shapovalov či známy tenisový burlivák Nick Kyrgios.

"Som rád, že sa k nám Jack pripojí aj tento rok. Tím Európy nebude ľahké zdolať, a tak musíme zvoliť dobrú stratégiu. V posledných rokoch bola pre nás dôležitá štvorhra a aj vďaka Jackovi sme vyhrali väčšinu zápasov. Je jeden z najlepších hráčov vo štvorhre, je všestranný tímový hráč, ktorý môže byť v Ženeve kľúčom k nášmu úspechu," vyjadril sa pre oficiálny web tohto tenisového podujatia kapitán Tímu sveta John McEnroe.

Ten na poslednú chvíľu nominoval aj mladého 21-ročného Američana Taylora Fritza, keďže pôvodne nominovaný Juhoafričan Kevin Anderson predčasne ukončil sezónu. Navyše, podobne ako minulý rok nie je pre zranenie k dispozícii Argentínčan Juan Martín Del Potro.

Jedným z najväčších lákadiel podujatia bude domáci Roger Federer. Hrajúca tenisová legenda nechýbala ani v úvodných dvoch ročníkoch, ktoré hostili Praha a Chicago. V nedávnom štvrťfinálovom zápase na US Open, v ktorom podľahol Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi, si v piatom sete nechal ošetriť chrbát, ale podľa jeho agenta Tonyho Godsicka by mal byť zdravotne fit.

Roger Federer Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Seth Wenig

"Roger naznačil, že bude schopný hrať v Ženeve," cituje Godsicka špecializovaný portál tennisworldusa.org. Spoločne v tíme s 20-násobným grandslamovým šampiónom sa predstavia aj Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Fabio Fognini a čerstvý víťaz US Open Rafael Nadal.

Systém turnaja sa v porovnaní s minulým rokom nezmenil. V piatok a v sobotu sa odohrajú po tri zápasy dvojhry a jedna štvorhra. Prvý deň turnaja sa za víťazstvo získava jeden, v druhom dva a v treťom tri body. Aj počas záverečného dňa podujatia je naplánovaná rovnaká porcia zápasov, všetky sa však nemusia odohrať. Turnaj sa totiž končí vtedy, keď jedno z mužstiev dosiahne 13 bodov. Súboje sa hrajú na dva víťazné sety, pričom za stavu 1:1 bude rozhodovať zápasový tajbrejk.

Viac o téme: Roger Federer Novak Djokovič John McEnroe Jack Sock Taylor Fritz Laver Cup
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Jim Young
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy