Vládca tenisu, ako sa patrí: Djokovič sa zmenil na stroj, s Francúzom doslova pozametal kurt

Novak DjokovičNovak Djokovič Zdroj: SITA/AP/Koji Sasahara

TOKIO - Srbský tenista Novak Djokovič expresne rýchlo postúpil do semifinále turnaja ATP v japonskom Tokiu. Tridsaťdvaročný rodák z Belehradu nedal v piatok šancu Francúzovi Lucasovi Pouillemu, ktorého za 50 minút zdolal 6:1, 6:2. Od predčasného konca na US Open, ktoré spôsobiloo zranenie ramena, je aktuálna svetová jednotka nezdolaná a pozitívne zhodnotila aj svoj výkon proti členovi francúzskeho daviscupového tímu.

"Nie som stroj, ale dnes som tak hral. Bol to jeden z najlepších zápasov, aké som v tomto roku odohral," cituje Novaka Djokoviča britský portál BBC. Srb si v tomto stretnutí pomohol ôsmimi esami a mal 55-percentnú úspešnosť prvého podania, na servise stratil spolu len deväť loptičiek.

V metropole Japonska pokračuje bez straty setu a naďalej živí šancu na zisk 76. singlového titulu z turnajov ATP. Ak by sa mu to podarilo, v tomto smere by za legendárnym Američanom Johnom McEnroeom zaostával iba o jediné celkové prvenstvo.

"Som veľmi spokojný s tým, ako sa cítim a hrám na kurte," dodal Djokovič, ktorého v súboji o postup do finále čaká Belgičan David Goffin. Proti nemu má priaznivú zápasovú bilanciu šesť výhier a dve prehry. Na tohtoročnom Wimbledone predviedol Srb suverénny výkon a za necelé dve hodiny ho zdolal 6:4, 6:0, 6:2. Za prípadné víťazstvo v celom turnaji by Djokovič získal 500 bodov do rebríčka ATP, čím by posilnil svoju šancu stať sa koncoročnou svetovou jednotkou.

Navyše, jeho hlavný konkurent Rafael Nadal sa odhlásil z budúcotýždňového turnaja kategórie ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji. Djokovič na tomto turnaji bude obhajovať 1000 bodov, pretože minulý rok bez straty setu získal svoj štvrtý miestny titul. Vo finále zdolal Chorváta Bornu Čoriča 6:3, 6:4.

Viac o téme: Novak Djokovič Lucas Pouille ATP 500 Tokio
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Koji Sasahara
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy