Nekonečné muky dvojnásobného grandslamového finalistu: Také čosi nezažil od roku 2010!

Kevin AndersonKevin Anderson Zdroj: SITA/AP/Ben Curtis

BRATISLAVA - V semifinále Wimbledonu 2018 odohral Kevin Anderson druhý najdlhší zápas v histórii turnajov veľkej štvorky, a teda grandslamov. Proti Johnovi Isnerovi bojoval šesť hodín a 36 minút, aby napokon vyhral 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24. Finále potom ukázalo, že vyšťavený Juhoafričan nemal proti Novakovi Djokovičovi nárok a prehral v troch setoch. 33-ročného Johannesburčana však posledný rok prenasledujú problémy spôsobom, akoby ich mal v sebe magnet.

Onedlho končiacu sa sezónu začínal na šiestej priečke rebríčka ATP a hneď v januári si odniesol titul z indického Pune. Zdalo sa, že nič mu nebude stáť v ceste, aby znova prežil vydarený ročník. Lenže opak bol pravdou a odvtedy je to samý tŕň s ihlami. Anderson sa celý rok trápil so zraneniami a dohromady odohral len 15 zápasov. Srbský reportér Jovica Ilič z portálu tennisworldusa.org uvádza, že Anderson prvý raz od júla 2010 vypadol z top 90. 

Anderson odohral posledný turnaj na dvorcoch All England Clubu vo Wimbledone, odvtedy odložil niekoľko podujatí a na jeseň oznámil svetu, že ukončuje sezónu a bude sa pripravovať na rok 2020. Počas neho sa bude snažiť o návrat na najvyššie miesta rebríčka, čo sa mu za istých okolností môže podariť. Vzhľadom na trápenie v tejto sezóne nemusí obhajovať mnoho bodov a všetky vydarené turnaje budú len plusom. 

Kevin Anderson Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Andy Brownbill

Po titule v Indii na začiatku terajšej sezóny sa mu nepodarilo nadviazať na skvelý ročník 2018. Kurty v Melbourne na úvodnom grandslame mu dožičili iba druhé kolo, potom nadišla prvá nútená pauza. Návrat na kurty si vyskúšal v závere marca na ATP Masters 1000 v Miami, tam skončil na švrťfinálovej rakete Rogera Federera. 

Nasledoval ďalší výpadok a dvojitá londýnska snaha. Najskôr druhokolová stopka v hlavnom meste na "päťstovke" proti francúzskemu bojovníkovi Gillesovi Simonovi a potom porážka proti Guidovi Pellovi v treťom kole Wimbledonu. Po tomto dueli už Anderson neodohral ani duel a rozumne usúdil, že zbytočné trápenie sa na kurte by mohlo veci iba zhoršiť. Preto sezónu definitívne ukončil.

Verme, že Juhoafrický bombardér sa dá dohromady a od nasledujúceho roka znova potrápi i tých najlepších hráčov na okruhu. Najlepšie by bolo, ak by na aktuálnu sezónu úplne zabudol. Čo sa týka tenisovej radosti, jediným plusom bol azda iba titul v Pune po trojsetovom tajbrejkovom trileri s chorvátskou legendou Ivom Karlovičom. 

Podľa fotografie uverejnenej na Twitteri sa Kevinovi Andersonovi darí a jeho rehabilitácia pokračuje pozitívnym smerom. 

 

 

Viac o téme: John Isner Kevin Anderson Wimbledon 2018
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Ben Curtis; VIDEO: YouTube/Wimbledon; Twitter/Kevin Anderson
  • Zdroj: Športky - Ondrej Herceg

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy