Murray skritizoval nahustený kalendár ATP: Trojnásobný grandslamový šampión navrhuje riešenie!

Andy MurrayAndy Murray Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco

Bývalý prvý tenista sveta Andy Murray skritizoval upravený kalendár koronavírusy skrátenej sezóny ATP. Podľa trojnásobného grandslamového víťaza je totiž program príliš nahustený a turnaja v rýchlom slede za sebou ohrozujú zdravie hráčov.

Tenisová sezóna bola kvôli pandémii nákazy covidom-19 prerušená v marci a znova by sa mala rozbehnúť v polovici augusta sériou turnajov vo Washingtone, Cincinnati Masters, ktorý sa však uskutoční v New Yorku, a US Open. Potom nasledujú antukové turnaje v Kitzbüheli, Masters v Madride a Ríme, po ktorých príde na rad grandslamový Roland Garros.

"Hrať semifinále v New Yorku a potom letieť do Madridu v inej nadmorskej výške a na antuke, na ktorej sa dlho nehralo, nie je pre hráča bezpečné," povedal Murray. "Myslím, že je pravdepodobné, že veľa popredných hráčov kvôli tomu vynechá množstvo veľkých turnajov," dodal tridsaťtriročný Brit.

Murrayovi sa tiež nepáči, že kvôli nahustenému programu množstvo tenistov príde o body v rebríčku. "Možno by stálo za to urobiť dočasne priemer bodov za dva roky, aby hráči, ktorým sa darilo v minulom roku a teraz nebudú mať šancu obhájiť body, neboli potrestaní," vyhlásil.

Viac o téme: Andy Murray
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Francisco Seco
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy