VIDEO Djokovič o opakovaní šokujúceho incidentu z US Open: Tieto výbuchy mám, taký som bol vždy!

Novaka Djokoviča diskvalifikovali z grandslamového turnaja US OpenNovaka Djokoviča diskvalifikovali z grandslamového turnaja US Open Zdroj: Koláž - SITA/AP/Seth Wenig

RÍM - Novak Djokovič pred štartom na antukovom turnaji v Ríme uviedol, že pre neho diskvalifikácia na US Open znamenala "veľkú lekciu". Svetová tenisová jednotka pred ôsmimi dňami v osemfinále newyorského grandslamu nechtiac napálila loptičku do čiarovej rozhodkyne.

"Pracujem na sebe mentálne rovnako tvrdo, ako makám fyzicky. Snažím sa byť tou najlepšou verziou seba samého na kurte aj mimo neho. Viem, že tieto výbuchy mám, taký som bol vždy," povedal novinárom Djokovič, ktorý bol na US Open hlavným adeptom na víťazstvo. "Hovoril som o tom so svojím tímom, veľa som o tom premýšľal. Beriem to ako veľkú lekciu."

​Šokujúci koniec

Pre Djokoviča newyorský grandslam skončil šokujúcim spôsobom v 4. kole v stretnutí proti Španielovi Pablovi Carrenovi Bustovi. Za stavu 5:6 v prvom sete tridsaťtriročný Srb napálil po odchode na lavičku loptičku za seba a trafil čiarovú rozhodkyňu, ktorá sa zrútila na zem.

"Bolo to úplne neočakávané a tiež úplne neúmyselné. Keď takto napálite loptička, môže sa stať, že trafíte niekoho na kurte. Pravidlá sú jasné, takže som to prijal. Musíte ísť ďalej a presne to som urobil," povedal Djokovič, ktorý nevylúčil, že aj v budúcnosti môže na kurte predviesť podobný skrat ako vo Flushing Meadows. "Samozrejme som na to nezabudol a nikdy nezabudnem, pretože to je jedna z vecí, ktorá vám zostane v pamäti po zvyšok života," dodal belehradský rodák.

Zaujímal sa o jej stav

Po incidente sa Djokovič zaujímal o stav rozhodkyne a dozvedel sa, že nebola vážne zranená. "Bolo mi naozaj ľúto, že som jej spôsobil taký šok, pretože si to nezaslúžila. Ako dobrovoľníčka tam len robila svoju prácu. Miluje tenis a bolo mi povedané, že tam pôsobí už pár rokov," povedal hviezdny srbský tenista.

Kvôli diskvalifikácii skončila Djokovičova tohtoročná séria neporaziteľnosti, ktorá trvala 29 zápasov. Tiež prišiel o šancu na 18. grandslamový titul, ktorým by sa opäť priblížil svojím najväčším rivalom Rogerovi Federerovi (20) a Rafaelovi Nadalovi (19), ktorí na US Open neštartovali.

Nadala čaká premožiteľ Djokoviča

"Bola to pre neho škoda. Šancu mal," uviedol v Ríme Nadal, ktorý do Spojených štátov amerických necestoval kvôli trvajúcej koronavírusovej pandémii. "Ale niečo také by ste jednoducho nemali robiť. Je dôležité sa na kurte ovládať," dodal Španiel.

Antukový kráľ Nadal sa vzhľadom k vynechanému reštartu sezóny v USA vracia na kurty prvýkrát od februára. Jeho súperom bude zhodou okolností Djokovičov "premožiteľ" z New Yorku Carreňo. "Hrá teraz skvele, bude to dobrý test," povedal deväťnásobný víťaz rímskeho turnaja, do ktorého rovnako ako Djokovič a ďalší favoriti vstúpi v druhom kole.

Viac o téme: Rafael Nadal Novak Djokovič ATP Rím
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Koláž - SITA/AP/Seth Wenig; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy