Poriadny škandál amerického tenistu v Petrohrade: Útek pred kontrolou na súkromnom lietadle!

Sam Querrey sa nevyhne vyšetrovaniuSam Querrey sa nevyhne vyšetrovaniu Zdroj: SITA/AP - Tim Ireland

PETROHRAD - Americký tenista Sam Querrey mal pozitívny test na nový koronavírus počas turnaja ATP v Petrohrade. Miestne úrady ho umiestnili do izolácie, tridsaťtriročný hráč však spolu s rodinou opustil krajinu na súkromnom lietadle.

Organizátori vo štvrtok informovali, že Querrey i jeho manželka mali po príchode do Ruska negatívne testy, no po štyroch dňoch v nedeľu im už vyšli pozitívne výsledky. Querreyho následne vyradili z turnaja a celú rodinu požiadali, aby zostala v karanténe vo svojom hoteli.

V pondelok ich prišli skontrolovať lekári, no Querrey odmietol otvoriť s tým, že jeho malý syn spí. Rodina následne opustila hotel pred ďalšou kontrolou, ktorá sa mala konať v utorok. "Sam Querrey, ktorého identifikovali bezpečnostné kamery, opustil hotel spolu so svojou rodinou 13. októbra o 5.45 h ráno bez toho, aby informoval recepčnú službu. Ako informoval zástupcu ATP, Rusko opustili súkromným lietadlom," uviedli predstavitelia turnaja.

Vedenie ATP oznámilo, že vyšetruje incident z Petrohradu, no nemenovalo Querreyho. "ATP si je vedomé incidentu, ktorý sa týka závažného porušenia protokolu Covid-19 na tohtotýždňovom turnaji Petrohrad Open. Dodržovanie zdravotných a bezpečnostných protokolov je zásadné pre zaistenie bezpečného priebehu podujatí v súlade s pokynmi miestnych orgánov. Porušenie protokolu môže ohroziť organizáciu podujatia a mať následky na zvyšok Tour. V súlade s kódexom správania ATP berieme túto záležitosť mimoriadne vážne a momentálne prebieha vyšetrovanie," uvádza sa v stanovisku ATP. Informovala agentúra AP.

Sam Querrey Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA

Viac o téme: Sam Querrey ATP Petrohrad
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Tim Ireland
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy