Studená sprcha pre obľúbeného tenistu: Nebohý otec ho mal okradnúť o desiatky miliónov

Argentínsky tenista Juan Martin del PotroArgentínsky tenista Juan Martin del Potro Zdroj: TASR/AP/Alessandra Tarantino

BRATISLAVA - Keby sme hľadali tenistu, ktorého sprevádza počas kariéry najväčšia dávka smoly, našli by sme ho v osobe Argentínčana Juana Martina del Potra.

Bez dvoch centimetrov dvojmetrový dlháň patrí k najcharizmatickejším a najrešpektovanejším mužom na okruhu ATP. Už ako dvadsaťročný vyhral slávny turnaj v New Yorku, keď vo finále ukončil Federerovu 40-zápasovú víťaznú šnúru vo Flushing Meadows a stal sa len druhým hráčom, ktorý dokázal švajčiarskeho velikána poraziť v boji o grandslamovú trofej.

V rodnej krajine ho vynášali do nebies.

Lenže od životného úspechu na US Open 2009 sa prebojoval ďalej ako do osemfinále len deväťkrát (v piatich prípadoch stroskotal vo štvrťfinále, trikrát v semifinále a raz vo finále) a kvôli zraneniam bol nútený vynechať neuveriteľných 24 turnajov veľkej štvorky.

Sedem operácií 

Od senzačnej jazdy na americkom grandslame podstúpil štyri operácie oboch zápästí a trikrát šiel pod skalpel s problémovým kolenom. Zakaždým sa dokázal vrátiť a nad koncom kariéry nepremýšľa ani pred štartom novej sezóny, a to aj napriek tomu, že nenastúpil na súťažný zápas dva a pol roka.

"Trénoval som naozaj tvrdo. Niektoré dni sú horšie, iné lepšie, no vždy pracujem s nádejou, že sa vrátim. Bolo by pre mňa výnimočné nastúpiť v Buenos Aires a potom aj v Riu de Janeiro," priznal majiteľ jedného z najlepších forhendov v histórii tenisu pre oficiálnu stránku ATP Tour.

Ďalšia rana osudu – neporovnateľne väčšia než akékoľvek zranenie – prišla v januári 2021, keď mu zomrel otec Daniel Horacio. 63-ročný veterinár sa na klinike v Buenos Aires podrobil operácii srdca, no následné komplikácie sa mu stali osudnými.

"Nechal si nás tu so zlomeným srdcom, ale vieme, že odpočívaš v pokoji, ako si zaslúžiš. Teraz si sa pripojil k svojmu druhému anjelovi a prosím ťa, aby si sa o nás postaral a pomáhal mame, mojej sestre a mne z neba. Ty si ten jediný a skutočný šampión. Ďakujem, že si ma vychoval a obetoval si sa, aby si mi umožnil splniť si svoj tenisový sen. Neviem, ako budem ďalej žiť bez tvojej prítomnosti. Milujem ťa, ocko," rozlúčil sa del Potro emotívne so svojím otcom na sociálnej sieti.

Hrozí mu bankrot

To však nebolo všetko. Len krátko po smrti milovanej osoby sa v rodine del Potrovcov prevalili šokujúce informácie o nezodpovednom hospodárení s majetkom slávneho tenistu. Vinníkom má byť práve nebohý Daniel Horacio, ktorý podľa argentínskej televíznej stanice América TV okradol svojho syna o desiatky miliónov dolárov.

Daniel Horacio mal na starosti synove financie od začiatku jeho kariéry. Bývalá svetová trojka ale nemala ani tušenia o neuveriteľnom šafárení a neuvážených investíciách svojho otca.

Pripomíname, že del Potro doposiaľ zarobil na turnajoch a sponzorstve bezmála 26 miliónov eur. Teraz mu hrozí bankrot, keďže okrem de facto vybieleného účtu zdedil aj obrovské dlhy.

Juan Martin Del Potro Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena

"Juan Martin je veľmi znepokojený svojou situáciou, podviedol ho vlastný otec. V banke mu ostali len tri milióny dolárov. Je to, samozrejme, veľa peňazí, ale myslel si, že už nikdy v živote nebude musieť pracovať, keď si uvedomil túto katastrofu. Zostali mu milióny pochybností a len 10 percent majetku," uviedla televízna moderátorka Karina Mazzoccová.

Pýtate sa, kde prehajdákal toľko majetku? V reportáži argentínskej televízie sa spomínajú sójové plantáže, biznis s nehnuteľnosťami i problémy s hazardom.

Keď Daniel Horacio zomrel, veritelia prišli zaklopať na dvere tridsaťtriročného tenistu...

Viac o téme: Roger Federer Juan Martin Del Potro Daniel Horacio del Potro
  • Autor: © Zoznam/ Patrik Seman
  • Instagram/delpotrojuan
  • Zdroj: Športky
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy