Obdivuhodná vôľa rakúskeho sympaťáka: Len žiadne obavy, starý Dominic je tu čo nevidieť

Rakúsky tenista Dominic ThiemRakúsky tenista Dominic Thiem Zdroj: SITA/AP/Paul White

BRATISLAVA – Jeho nezameniteľný nemecký prízvuk, ukážkový celodvorcový tenis a nezlomná vôľa chýbali asi drvivej väčšine fanúšikov. Len sa priznajte, aj vám?

Dominic Thiem je späť. Vyrovnanejší, hladnejší a motivovanejší, než kedykoľvek predtým.

V nedávnom rozhovore pre rakúsky športový kanál ORF Sport dostal šampión US Open 2020 otázku, či je pre neho reálny cieľ znovu bojovať o najprestížnejšie trofeje. Majiteľ prekrásneho jednoručného bekendu neskladá zbrane a verí, že stále môže byť jedným z najnebezpečnejších hráčov na okruhu.

"Určite. Keby to nebolo reálne, už by som ukončil kariéru. Myslím si, že keď si zvyknutý, že na každom turnaji alebo v každom zápase, ktorý odohráš, bez ohľadu na to, s kým hráš, máš za cieľ vykročiť na kurt a vyhrať, uspieť na každom grandslamovom turnaji a proti každému súperovi, potom sa tam chceš dostať znova," odpovedal dvadsaťosemročný tenista.

"Keby to tak nebolo, tenis by pre mňa už nemal zmysel. Mám ambíciu vrátiť sa do svojej niekdajšej formy. Potom budem môcť hrávať o najväčšie tituly a zdolávať kohokoľvek na svete," uvedomuje si bývalý tretí hráč sveta.

Nad koncom kariéry vôbec neuvažoval

Jeden z najlepších antukárov posledného desaťročia ďalej priznal, že nad koncom kariéry vôbec neuvažoval. Veril sebe aj lekárom, ktorí majú s podobnými zraneniami bohaté skúsenosti.

"Absolútne nie. Moje zranenie je veľmi nepríjemné, ale na druhej strane je v tenisovom svete dobre známe, pretože sa to stáva veľmi často. Tieto problémy má množstvo špičkových hráčov. Preto aj keď som sa zranil druhýkrát, lekár hneď povedal, že to bude dlho trvať, ale každý hráč, ktorého doteraz mal – a bolo ich veľa – sa vrátili bez následkov. Odvtedy som si bol istý, že to tak bude aj v mojom prípade," reagoval aktuálne až 50. muž singlového rebríčka.

Dominic Thiem Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP - Michel Euler

Dvojnásobný finalista Turnaja majstrov si vlani v júni na Mallorca Open poranil zápästie. Spočiatku nič nenasvedčovalo tomu, že jeho zranenie je vážnejšieho charakteru, ale opak bol pravdou a na dvorcoch sa neobjavil dlhých desať mesiacov.

Vynechal lanský Wimbledon, olympiádu v Tokiu, US Open aj tohtoročné Australian Open. Špekulovalo sa, že by sa mohol predstaviť na severoamerickej šnúre na tvrdom povrchu, ale pre pretrvávajúce problémy opäť oddialil svoj návrat a na "tisíckach" v Indian Wells a Miami neštartoval.

"S rukou je to čím ďalej, tým lepšie. Aj tak som sa však rozhodol odhlásiť z Indian Wells a z Miami Open, aby som začal na antuke, ktorá mi vyhovuje najviac," vysvetlil sympatický Rakúšan vo videu na sociálnej sieti.

Prvý zápas po 280 dňoch

Minulý týždeň dotiahol svoj dlho očakávaný "comeback" na challengeri v Marbelle. Zverenec Nicolása Massúa však nemal veľké oči a menší podnik na juhu Španielska poňal ako vhodnú prípravu pred antukovou časťou sezóny.

"Nastal čas, aby som si po dlhej prestávke vyskúšal súťažné zápasy," oznámil víťaz sedemnástich turnajových titulov na instagrame. 

V Andalúzii odohral prvý zápas po 280 dňoch a chýbajúca zápasová prax si vybrala svoju daň. Thiem narazil už na úvodnú prekážku v podobe Argentínčana Pedra Cachína, ktorému v rebríčku patrí až 195. miesto. Nepochodil ani ďalší navrátilec do súťažného kolotoča, švajčiarsky tenista Stan Wawrinka podľahol 131. hráčovi sveta Eliasovi Ymerovi.

Thiem po zápase oznámil, že dostal divokú kartu na podujatie ATP 250 v marockom Marakéši, ale plány mu skrížil pozitívny test na koronavírus. Predpokladá sa, že na kurt znova vybehne na prestížnom antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Monte Carle.

Podujatie v luxusnej lokalite na pobreží Stredozemného mora štartuje v sobotu 9. apríla.

Viac o téme: Nicolas Massu Dominic Thiem Stan Wawrinka Marbella ATP Masters 1000 v Monte Carle
  • Autor: © Zoznam/ Patrik Seman
  • Instagram/domithiem; Twitter/Dominic Thiem
  • Zdroj: Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy