Prekonal zranenie i koronavírus: Dominic Thiem nemá pre fanúšikov dobrú správu

Frustrovaný Dominic ThiemFrustrovaný Dominic Thiem Zdroj: SITA/AP/Bernat Armangue

MONTE CARLO - Návrat rakúskeho tenistu Dominica Thiema po deväťmesačnej pauze zavinenej zranením zápästia ďalej brzdí koronavírus. Bývalý šampión US Open, ktorý kvôli nákaze zmeškal tento týždeň turnaj v Marakéši, vynechá po prekonaní infekcii aj budúcotýždňový antukový Masters v Monte Carle.

Dvadsaťosemročný Thiem sa nakazil minulý týždeň pri svojom comebacku na challengeri v španielskej Marbelle, kde prehral hneď prvý zápas. Hrať nebude ani v Monte Carle, hoci už mal negatívny test. Namiesto toho podstúpi lekárske vyšetrenia a až potom sa rozhodne, kedy sa znovu vráti do akcie.

V Monte Carle nebude hrať ani wimbledonský finalista Matteo Berrettini, ktorý sa podrobil menšej operácii ruky. Vynechá aj ďalšie antukové turnaje Masters v Madride a Ríme.

"Na základe rady lekárskeho tímu som sa rozhodol zbytočne neurýchliť svoj regeneračný proces. Odhlásil som sa preto aj z turnajov v Monte Carle, Madride a Ríme. Chcem si nechať čas, aby som som sa mohol vrátiť na najvyššej úrovni," informoval Berrettini podľa AFP.

Viac o téme: Dominic Thiem Matteo Berrettini ATP Masters 1000 v Monte Carle
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Dominic Thiem
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy