VIDEO Búrlivák Kyrgios opäť vystrájal, Andy Murray si v Stuttgarte zahrá o titul: Už je to dlho

Nick KyrgiosNick Kyrgios Zdroj: SITA/DPA/Tom Weller

STUTTGART - Britský tenista Andy Murray si na tráve v Stuttgarte zahrá 70. finále na okruhu ATP v kariére. Bývalý prvý hráč svetového rebríčka vyradil v semifinále austrálskeho búrliváka Nicka Kyrgiosa 7:6, 6:2 a o deviaty titul na trávnatom povrchu si zahrá s Talianom Matteom Berrettinim. Naposledy na zelenej pažiti triumfoval v roku 2016, kedy získal druhú wimbledonskú trofej.

Kyrgios opäť zúril

Tridsaťpäťročný Murray, ktorý sa snaží o návrat medzi elitu po opakovaných operáciách bedra, zdolal Kyrgiosa v úvodnom vyrovnanom sete až v tajbrejku. Austrálčan jeho záver pokazil a od hnevu potom rozmlátil raketu. Od rozhodcu si vyslúžil trestný fiftín a rozbúrené emócie už sa mu potom nepodarilo upokojiť.

V druhom sete sa Kyrgios neustále púšťal do diskusií s rozhodcom, za vulgaritu smerom do publika dostal ďalší trest a potom chvíľu odmietal pokračovať v hre. K dohraniu zápasu ho presvedčil až supervízor turnaja, duel ale dotiahol bez potrebného nasadenia a diváci, ktorých v úvodnom sete bavil údermi medzi nohami či podaním spodom, ho na odchode do šatní vypískali.

Už je to dlho

Andy Murray Galéria fotiek (13) Zdroj: SITA/DPA/Tom Weller

"Už je to dlho, čo som si zahral finále na tráve. Mal som veľa vzostupov a pádov, ale ďalej som drel a konečne som sa dostal do ďalšieho," povedal na kurte Murray, ktorý už si tento rok zahral finále na januárovom turnaji v Sydney. "Tajbrejk som odohral spoľahlivejšie. V druhom sete už bol Nick veľmi frustrovaný a dosť mi to uľahčil," dodal Škót, ktorý sa bude usilovať o 47. titul. Naposledy triumfoval v roku 2019 v Antverpách.

Druhý nasadený Berrettini sa tento rok dostal do finále po prvýkrát. Talian porazil domáceho Oscara Otteho dvakrát 7:6.

dvojhra - semifinále:

Matteo Berrettini (Tal.-2) - Oscar Otte (Nem.) 7:6 (5), 7:6 (7)

Andy Murray (V. Brit.) - Nick Kyrgios (Austr.) 7:6 (5), 6:2

Viac o téme: Andy Murray Nick Kyrgios ATP Stuttgart Matteo Berrettini
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Tennis TV, YouTube
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy