Tenisový búrlivák McEnroe to povedal na rovinu: Kyrgios nepotrebuje trénera, ale psychoanalytika

Austrálsky tenista Nick KyrgiosAustrálsky tenista Nick Kyrgios Zdroj: SITA/AP/Zac Goodwin

LONDÝN - Wimbledonský finalista Nick Kyrgios nepotrebuje trénera, ale niekoho ako Sigmunda Freuda, myslí si vyhlásený tenisový búrlivák John McEnroe. Nejaký psychoanalytik by mohol dvadsaťsedemročnému Austrálčanovi pomôcť skrotiť jeho temperament, verí sedemnásobný grandslamový šampión a súčasný tenisový odborník.

Práve nevyrovnaná psychika bráni Kyrgiosovi naplno predať svoj tenisový talent. "Tento chlapík nepotrebuje trénera, hrá ako génius. Potrebuje, aby Sigmund Freud vstal z hrobu a nejako našiel cestu, aby niekoľko rokov pokračoval," povedal šesťdesiattriročný McEnroe britskej BBC.

Pre Kyrgiosa má pochopenie, pretože sám na kurte veľmi prejavoval emócie. "Je to dobrý chlapec, hráči ako on sú v šatni obľúbení, robí toho veľa pre charitu. Ale má démonov. Všetci máme tento strach zo zlyhania a je otázka, ako sa s tým najlepšie vyrovnať," uviedol americký expert.

Kyrgios sa minulý týždeň po prvýkrát v kariére dostal do finále niektorého z grandslamových turnajov. Pomohlo mu aj odstúpenie zraneného Rafaela Nadala pred semifinálovým duelom. V boji o titul na londýnskej tráve vyhral prvý set, ale nakoniec podľahol Novakovi Djokovičovi a srbský tenista získal už siedmy wimbledonský titul.

Viac o téme: John McEnroe Nick Kyrgios
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy