Prednosť dostala rodina: Nick Kyrgios prvýkrát vynechá tenisový Laver Cup

Nick KyrgiosNick Kyrgios Zdroj: SITA/AP/Elise Amendola

CANBERRA - Pravidelný účastník Nick Kyrgios tento rok Laver Cup hrať nebude. Austrálsky tenista a finalista tohtoročného Wimbledonu, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 63. miesto, sa ospravedlnil z rodinných dôvodov. S výberom sveta sa zatiaľ víťazstva v prestížnej súťaži proti Európanom nedočkal.

Kyrgios bol členom svetového tímu pri premiére v roku 2017 v Prahe, kde sa predstavil aj český tenista Tomáš Berdych, a tiež v ďalších troch ročníkoch. Tento rok pred septembrovou akciou v Londýne dá prednosť času strávenému s rodinou.

"Tento rok bez Laver Cupu. Budem doma a so svojou krásnou priateľkou," napísal na Instagrame tenisový búrlivák, ktorého na konci augusta pred US Open čaká súdne konanie pre údajné napadnutie po incidente s bývalou partnerkou.

Tenisti Európy a sveta budú hrať o trofej od 23. do 25. septembra v londýnskej O2 Aréne. Kapitán John McEnroe zatiaľ nominoval trojicu Félix Auger-Aliassime, Taylor Fritz a Diego Schwartzman. Starý kontinent budú reprezentovať hviezdy Rafael Nadal, Novak Djokovič, zakladateľ projektu - stále nehrajúci po operáciách kolena - Roger Federer a Andy Murray.

Viac o téme: Rafael Nadal Roger Federer Andy Murray Nick Kyrgios Laver Cup 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/José Morgado
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy