Kyrgios? Má všetko, čo víťaz potrebuje! Nemusí sa báť nikoho, tvrdí Laver

Rod LaverRod Laver Zdroj: SITA/AP/Elise Amendola

SYDNEY - Bývalý slávny austrálsky tenista Rod Laver je presvedčený, že Nick Kyrgios v budúcej sezóne zažiari ešte viac ako tento rok. A mohol by dosiahnuť aj na premiérové ​​víťazstvo na grandslame.

Kyrgios dal v tejto sezóne zabudnúť na nálepku kontroverzného búrliváka, keď postúpil do finále Wimbledonu. Potom získal titul vo Washingtone a dobre hral aj na Masters v Montreale a US Open.

"Kyrgios má všetko, čo víťaz potrebuje, vie zahrať akýkoľvek úder," povedal osemdesiatštyriročný Laver denníku The Telegraph. "Má asi najlepšie podanie na okruhu, vie hrať pod tlakom a hrá presne," dodal.

Nemusí sa báť nikoho

"Z postupu do finále Wimbledonu som mal radosť, ale myslím, že sám neveril, že by mohol Djokoviča poraziť," uviedol Laver s tým, že to sa však pre dvadsaťsedemročného Kyrgiosa v budúcom ročníku zmení.

"Už vie, že vie hrať a nemusí sa báť nikoho. Už nepôjde na kurt s tým, že bude super, keď uhrá tri gamy," povedal Laver. "Naopak si bude hovoriť: Wimbledon v budúcom roku? Uvidíte iného hráča. A to je to najlepšie, čo ho mohlo stretnúť," dodal držiteľ Grand Slamu z rokov 1962 a 1969.

Viac o téme: Nick Kyrgios Rod Laver
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy