Nezastaviteľný kanadský talent: Auger-Aliassime v Bazileji ovládol už tretí turnaj po sebe!

Kanadský tenista Félix Auger-Aliassime vyhral turnaj v BazilejiKanadský tenista Félix Auger-Aliassime vyhral turnaj v Bazileji Zdroj: SITA/AP/Georgios Kefalas/Keystone

BAZILEJ - Kanadský tenista Félix Auger-Aliassime porazil vo finále turnaja v Bazileji Dána Holgera Runeho v dvoch setoch 6:3, 7:5 a po októbrových triumfoch vo Florencii a Antverpách získal tretí titul za sebou.

Celkovo sa na okruhu ATP radoval štvrtýkrát, všetky trofeje vybojoval tento rok.

Tretí nasadený Kanaďan počas celého turnaja ani raz nestratil servis. K víťazstvu nad Runem v premiérovom vzájomnom dueli si pomohol 11 esami. V každom sete si pripísal po jednom brejku a po hodine a 40 minútach premenil tretí mečbal. Zároveň zaznamenal 13. víťazstvo v rade.

Dvadsaťdvaročný Auger-Aliassime, ktorý v semifinále porazil svetovú jednotku Carlosa Alcaraza zo Španielska, sa vo svetovom rebríčku posunie o jednu priečku na ôsme miesto, čím vyrovná svoje maximum.

Ešte viac si polepší Rune, hoci na tretí tohtoročný aj kariérny titul nedosiahol. V novom vydaní rebríčka devätnásťročný Dán poskočí z 25. na 18. miesto.

dvojhra - finále:

Felix Auger-Aliassime (Kan.-3) - Holger Rune (Dán.) 6:3, 7:5

Viac o téme: Félix Auger-Aliassime ATP Bazilej Holger Rune
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Tennis TV
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy