Len trénovať nestačí: Alex Zverev chystá návrat na okruh, viac prezradil jeho brat Mischa

Nemecký tenista Alexander ZverevNemecký tenista Alexander Zverev Zdroj: TASR/DPA/Sven Hoppe

BERLÍN - Nemecký tenista Alexander Zverev plánuje odohrať pred chystaným návratom na okruh ATP po vážnom zranení členka exhibičný turnaj v decembri v Saudskej Arábii.

Olympijský šampión z Tokia, ktorý si pretrhol väzy na júnovom French Open, chce pred štartom sezóny otestovať formu vo väčšej záťaži ako len v tréningu.

"Potrebuje pred hlavnou sezónou odohrať pár zápasov. Tréningové sety doma bez divákov sú predsa len niečo iné. Je potrebné sa postaviť na kurt proti elitným hráčom, so zberačmi, rozhodcom, aby zase okúsil ten správny adrenalín," konštatoval jeho starší brat a manažér Mischa Zverev v rozhovore pre Eurosport.

Zverev sa zranil na začiatku júna vo štvrťfinále Roland Garros s Rafaelom Nadalom. Pôvodne plánoval vrátiť sa už v septembri, pri usilovnom tréningu si ale privodil kostný edém a musel ukončiť sezónu. Teraz sa chystá vyskúšať svoju pripravenosť na turnaji v Saudskej Arábii od 8. do 10. decembra.

Hlavným cieľom nemeckého tenistu, ktorý tento týždeň vypadol z prvej desiatky svetového rebríčka, je štart na Australian Open. Prvou ostrou previerkou by pre neho mal byť štart na novom United Cupe. Súťaž zmiešaných tímov, ktorá nahradí ATP Cup, je na programe na prelome roku v Brisbane, Perthe a Sydney.

Viac o téme: Alexander Zverev Mischa Zverev
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy