Tenis najvyššej svetovej úrovne: Zápas Djokoviča s Medvedevom ponúkol absolútne všetko

Na snímke srbský tenista Novak Djokovič oslavuje víťazstvo v zápase červenej skupiny turnaja majstrovNa snímke srbský tenista Novak Djokovič oslavuje víťazstvo v zápase červenej skupiny turnaja majstrov Zdroj: TASR/AP/Antonio Calanni

TURÍN - Srbský tenista Novak Djokovič uspel aj v treťom vystúpení na Turnaji majstrov v Turíne.

Nad Rusom Daniilom Medvedevom zvíťazil 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2) v piatkovom stretnutí červenej skupiny, pred ktorým už mal istotu postupu do semifinále z prvého miesta. Naopak, Medvedev po dvoch predošlých prehrách stratil šancu bojovať o účasť v najlepšej štvorke.

Djokovič nastúpi v sobotňajšom semifinále proti Američanovi Taylorovi Fritzovi. Na prvého zo zelenej skupiny Nóra Caspera Ruuda čaká víťaz piatkového večerného súboja (21.00 h) medzi Stefanosom Tsitsipasom a Andrejom Rubľovom.

Djokovič v ôsmom geme cez zhodu uspel pri súperovom podaní a následne potvrdil zisk prvého setu. V ňom si na svoje konto pripisoval body najmä vďaka kvalitnému prvému servisu.

Vo víťazných úderoch mal mierne navrch Medvedev, no dopustil sa aj väčšieho počtu nevynútených chýb a hlavne Djokovič dokázal kľúčové výmeny zakončiť presnými údermi.

Srbský tenista Novak Djokovič Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

V druhom sete si obaja hráči spoľahlivo držali servis. Za stavu 4:5 si Srb vyžiadal fyzioterapeuta a v ďalšej hre odvrátil tri setbaly súpera. V tajbrejku si už Medvedev vynútil tretí set.

Aj ten mal podobne vyrovnaný priebeh. Po vyhratom "maratónskom" deviatom geme podával Medvedev na víťazstvo v zápase, ale situáciu nezvládol. Opäť rozhodol tajbrejk, v ktorom Djokovič dominoval a v dvanástom vzájomnom zápase s Medvedevom si pripísal ôsme víťazstvo.

"Daniil sa s turnajom určite nechcel rozlúčiť prehrou. Bol to boj o každú loptičku, v kľúčových okamihoch zahral výborné údery. V treťom sete som sa necítil veľmi dobre, ale dokázal som zo seba vyžmýkať všetky sily. Veľmi som túžil vyhrať, vôbec som nehľadel na to, že mám postup do semifinále vo vrecku," citovala agentúra dpa Djokoviča.

Srb má šancu vyhrať Turnaj majstrov šiestykrát a vyrovnať sa rekordnému Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

Turnaj majstrov v Turíne - červená skupina:
Novak Djokovič (Srb.-7) - Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2)

Viac o téme: Novak Djokovič Turnaj majstrov Daniil Medvedev
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Tennis TV
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy