VIDEO V pondelok sa stane svetovou jednotkou: Swiateková vyhrala pätnásty zápas v rade

Poľská tenistka Iga SwiatekováPoľská tenistka Iga Swiateková Zdroj: SITA/AP/Marta Lavandier

MIAMI - Česká tenistka Petra Kvitová si semifinále na turnaji v Miami nezahrá. Vo štvrťfinále vypadla s budúcou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou z Poľska, s ktorou prehrala dvakrát 3:6.

Tridsaťdvaročná Kvitová od začiatku ťahala za kratší koniec a nevypracovala si jediný brejkbal. So Swiatekovou nakoniec prehrala za 77 minút a na prvú semifinálovú účasť v Miami nedosiahla.

Swiateková vyhrala na okruhu WTA pätnásty zápas za sebou. "Som teraz v laufe a dúfam, že mi to ešte nejaký čas vydrží," uviedla dvadsaťročná Polka, ktorá sa v pondelok stane svetovou jednotkou po tom, čo Ashleigh Bartyová nečakane ukončila kariéru.

"Uhrať takúto dlhú sériu víťazstiev nie je ľahké. Mám úprimnú radosť, že som zdravá a môžem hrať zápasy s takými hráčkami ako je Petra. Ona je legenda," povedala Swiateková na adresu dvojnásobnej wimbledonskej víťazky.

Badosová skrečovala

O postup do finále si víťazka predvlaňajšieho Roland Garros Swiateková zahrá s domácou Jessicou Pegulovou. Jej súperka v stredajšom štvrťfinále Paula Badosová zo Španielska vzdala duel za stavu 1:4 v prvom sete.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švajčiarka Belinda Benčičová a Japonka Naomi Osaková. 

dvojhra - štvrťfinále:

Iga Swiateková (Poľ.-2) - Petra Kvitová (ČR-28) 6:3, 6:3

Jessica Pegulová (USA-16) - Paula Badosová (Šp.-5) 4:1 - Badosová vzdala

Viac o téme: Petra Kvitová WTA v Miami Jessica Pegulová Iga Swiateková Paula Badosová
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy