Guardiola, Kane či Phelps: Bývalú svetovú jednotku čaká séria turnajov!

Ashleigh BartyováAshleigh Bartyová Zdroj: SITA/AP/Jono Searle

MELBOURNE - Bývalá svetová jednotka Ashleigh Bartyová sa po svojom nečakanom konci tenisovej kariéry bude venovať aj golfu. Dvadsaťpäťročná Austrálčanka sa upísala organizátorom série exhibičných turnajov, na ktorých bude štartovať ešte ďalších 23 celebrít zo sveta športu.

Bartyová bude členkou výberu zvyšku sveta, ktorého kapitánom bude Juhoafričan Ernie Els. Jeho súperom bude tím USA vedený ďalším víťazom golfových majorov Fredom Couplesom.

Prvý turnaj takzvanej Icons Series sa bude hrať v júni na ihrisku Liberty National v New Jersey, ďalšie akcie budú v Európe, Ázii a Austrálii. Popri trojnásobnej grandslamovej šampiónke Bartyovej sa na turnajoch predstavia napríklad zástupcovia futbalu Pep Guardiola a Harry Kane, bývalý plavec Michael Phelps, boxeri Canelo Álvarez a Oscar De La Hoya či niekdajší hráč amerického futbalu Ben Roethlisberger.

Bartyová ukončila prekvapivo tenisovú kariéru v marci, dva mesiace po triumfe na Australian Open. V minulosti hrala profesionálny kriket a golfu sa doma v Queenslande venuje aj vzhľadom na to, že je zasnúbená s golfovým profesionálom.

Viac o téme: Michael Phelps Pep Guardiola Golf Canelo Alvarez Harry Kane Oscar De La Hoya Ashleigh Bartyová Ben Roethlisberger
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy