VIDEO Nezastaviteľná Iga! Svetová jednotka opäť ukázala, kto je tu šéf

Poľská tenistka Iga Swiateková triumfovala na turnaji WTA v San DieguPoľská tenistka Iga Swiateková triumfovala na turnaji WTA v San Diegu Zdroj: SITA/AP/Gregory Bull

SAN DIEGO - Týždeň po finálovej účasti v Ostrave získala svetová jednotka Iga Swiateková už ôsmy titul v sezóne.

Dvadsaťjedenročná poľská tenistka, ktorá tento rok okrem iného ovládla grandslamy Roland Garros a US Open, zavŕšila úspešný turnaj v San Diegu finálovým víťazstvom nad Donnou Vekičovou z Chorvátska 6:3, 3:6 a 6:0.

Jej súperka mala sťaženú situáciu, keďže len pár hodín pred finále odohrala aj semifinálový súboj a po vyše troch hodinách zdolala domácu Danielle Collinsovú 6:4, 4:6 a 7:6 (2).

Pred týždňom v Ostrave nedopriala Swiatekovej ďalší triumf Barbora Krejčíková a hviezdnu Poľku zdolala po obrate 2:1 na sety. Ďalšiu finálovú bitku už rodáčka z Varšavy zvládla a pripísala si už 64. víťazstvo v sezóne na okruhu WTA. S touto bilanciou bude za dva týždne hlavnou favoritkou Turnaja majsteriek.

"Bol to napínavý a celkom dlhý zápas. Hlavne som na konci chcela byť tou, ktorá uhrá poslednú loptičku," povedala Swiateková, trojnásobná grandslamová šampiónka. V deviatich tohtoročných finále uspela ôsmykrát, celkovo má bilanciu v bojoch o titul 11-2.

Vekičová prešla v San Diegu do finále z kvalifikácie. V osemfinále vyradila Karolínu Plíškovú.

dvojhra - finále:
Iga Swiateková (Poľ.-1) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 3:6, 6:0

Viac o téme: Donna Vekičová Iga Swiateková WTA v San Diegu
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy