Čím to je, že sa im tak darí? České hviezdy si v predstihu zabezpečili postup

Barbora Krejčíková a Kateřina SiniakováBarbora Krejčíková a Kateřina Siniaková Zdroj: SITA/AP/Matt Rourke

FORT WORTH - České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková porazili v druhom stretnutí na Turnaji majsteriek čínsky pár Sü I-fan, Jang Čao-süan dvakrát 6:3 a zaistili si v predstihu postup do semifinále.

Turnajové jednotky a obhajkyne minuloročného triumfu nestratili v americkom Fort Worth zatiaľ ani set a majú istotu účasti vo vyraďovacích súbojoch bez ohľadu na výsledky ďalších zápasov. Skupinu Rosie Casalsovej budú dohrávať v piatok proti americkému duu Jessica Pegulová, Cori Gauffová.

Dvadsaťšesťročné tenistky postúpili do vyraďovacej fázy tretíkrát zo štyroch účastí. V súťaži môžu nadviazať na tohtoročné triumfy z Australian Open, Wimbledonu a US Open. Titul z Turnaja majsteriek súťaže môžu obhájiť ako siedmy pár v histórii.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Som rada, že sme v ňom uspeli práve takto. Hrali sme veľmi dobre a podľa mňa sme predviedli lepší výkon ako v prvom stretnutí. S Bárou na kurte dobre komunikujeme a odvádzame výbornú prácu," povedala v pozápasovom rozhovore Siniaková.

České tenistky boli v úvodnom sete pri servise stopercentné a vďaka dvom brejkom sa ujali po 37 minútach vedenia. Čínske súperky však duel nevzdali a na začiatku druhého dejstva získali náskok 2:0.

Čím to je, že sa nám tak darí?

Krejčíková so Siniakovou však štyrmi hrami po sebe vývoj otočili, a hoci za stavu 4:2 ponúkli po stratenom servise súperkám ešte šancu vrátiť sa do hry, zvyšné dva gemy už prebehli v ich réžii. Češky si tak zaistili postup medzi najlepšie štyri ako prvé na turnaji.

"Čím to je, že sa nám tak darí? To je tajomstvo, tak to tak nechajme byť," uviedla s úsmevom Krejčíková. "Ale nie, poznáme sa už dlho. Poznám Kateřinu od dvanástich rokov. Som rada, že sme to tu zatiaľ zvládli. Veľmi si to vážim, že s ňou môžem hrať," dodala Krejčíková.

Viac o téme: Turnaj majsteriek WTA Finals Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy