VIDEO Chýba už len posledný krok: České deblové hviezdy opäť siahajú na cennú trofej

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si po roku opäť zahrajú v deblovom finále MS WTA TourBarbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si po roku opäť zahrajú v deblovom finále MS WTA Tour Zdroj: SITA/AP/Ron Jenkins

FORT WORTH - České tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si zahrajú na Turnaji majsteriek o druhý titul za sebou.

Obhajkyne vlaňajšieho víťazstva a nasadené jednotky porazili v semifinále lotyšsko-ukrajinský pár Jelena Ostapenková, Ljudmila Kičenoková 7:6, 6:2. 

Dvadsaťšesťročné Češky zvíťazili nad nasadenými päťkami aj v treťom tohtoročnom stretnutí. Duel ovládli za hodinu a 36 minút a na turnaji v americkom Fort Worth nestratili stále ani set. Olympijské víťazky z Tokia si pri štvrtej účasti na Turnaji majsteriek v debli zahrajú finále tretíkrát. Titul môžu obhájiť ako siedmy pár v histórii.

Opäť vo finále

"Som hrdá, že sme sa znovu dostali do finále," povedala po stretnutí na kurte Siniaková. "Osobne som v každom zápase veľmi emotívna, bez toho to už nedokážem. Nebola som navyše úplne spokojná so svojím výkonom, ale sme tím. Bára hrala veľmi dobre, snažila som sa jej kryť chrbát a podarilo sa to," doplnila Siniaková.

Barbora Krejčíková a Kateřina Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Ron Jenkins

Víťazky troch tohtoročných grandslamov vstúpili do stretnutia dobre a po dvoch brejkoch sa ujali vedenia 5:2. Kičenoková si vyžiadala zdravotnú pauzu a nechala si ošetriť prst ľavej ruky. Lotyšsko-ukrajinský pár po prestávke odvrátil dva setbaly, vyhral štyri hry za sebou a set dospel do skrátenej hry. V nej však Češky uspeli 7:5. Počas prvého dejstva si pomohli piatimi esami.

Krejčíková so Siniakovou využili psychickú výhodu aj v úvode druhého setu. Čoskoro získali ďalší brejk a Kičenoková sa za stavu 1:4 nechala znovu ošetriť. Turnajové päťky ešte zabojovali a znížili, Češkám sa ale za stavu 2:4 podarilo odvrátiť dva brejkbaly a dotiahli duel k postupu.

"Teší ma, ako sme zatiaľ na turnaji zvládli všetky nepríjemné chvíle a zajtra nás čaká ešte jeden zápas," dodala Krejčíková s tým, že ak Češky finále vyhrajú, zatancujú si potom aj so všetkými členmi organizačného tímu.

Viac o téme: Jelena Ostapenková Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková Ljudmila Kičenoková
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy