VIDEO K triumfu im chýbali už len tri loptičky: Veľký finálový obrat na Turnaji majsteriek!

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora KrejčíkováČeské tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková Zdroj: SITA/AP/Ron Jenkins

FORT WORTH - České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková neobhájili triumf na Turnaji majsteriek.

Nasadené jednotky prehrali dramatické finále v americkom Fort Worth s rusko-belgickou dvojicou Veronika Kudermetovová, Elise Mertensová 2:6, 6:4, 9:11 a víťaznú trofej Martiny Navrátilovej druhýkrát za sebou nezískali.

Dvadsaťšesťročné Češky otočili nepriaznivý vývoj zo stavu 0:1 na sety a 3:4 v druhom dejstve, v rozhodujúcom super tie-breaku ale nevyužili vedenie 7:2. Duel po hodine a 44 minútach stratili.

"Bolo to vyrovnané až do konca a verím, že sme fanúšikom ponúkli peknú show. Tentoraz sme my tie smutné, ale vrátime sa späť. Súperkám gratulujeme, mali skvelý týždeň. Teším sa, že nás budúci rok čaká ďalšia úspešná sezóna a zahráme si proti sebe vo finále viackrát," povedala v pozápasovom rozhovore na kurte Krejčíková.

Víťazky troch tohtoročných grandslamových titulov nevyužili možnosť stať sa siedmym párom v histórii, ktorý by na Turnaji majsteriek obhájil víťazstvo. Krejčíková so Siniakovou boli vo finále prestížnej súťaže tretíkrát, neuspeli rovnako ako v roku 2018.

"Bol to ťažký zápas. Súperky hrali tvrdšie a zaslúžili si to. Verím, že sa vrátime budúci rok ešte silnejší. Som na nás s Bárou hrdá. Máme za sebou dlhú cestu, ale darí sa nám dobre," doplnila Siniaková.

Stále ste najlepším tímom, odkázala Češkám Mertensová

Kudermetovová s Mertensovou, ktorí plnili úlohu nasadených štvoriek, oplatili Češkám semifinálovú porážku z tohtoročného Australian Open a slávili najväčší spoločný triumf. Obe hráčky vyhrali prestížnu WTA Finals prvýkrát, Mertensová vlani neuspela vo finále so Sie Šu-wej z Taiwanu

"Minulý rok ste ma porazili, takže to tento rok bola trochu odveta. Stále ste ale najlepším tímom na svete a môžete na seba byť pyšné. Veď ste tento rok vyhrali tri grandslamy," povedala českým tenistkám Mertensová. "Na konci zápasu som bola veľmi nervózna a teraz tomu ani nemôžem uveriť," doplnila dvadsaťšesťročná Belgičanka.

Veronika Kudermetovová a Elise Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Ron Jenkins

Krejčíková so Siniakovou nevstúpili do finálového duelu najlepšie. Obe české tenistky prišli v úvode o servis a rusko-belgický pár získal vedenie 4:0. Turnajové štvorky následne dejstvo bez problémov dopodávali a ujali sa za tridsaťtri minút vedenia. Češky prišli o set vôbec po prvýkrát na turnaji.

Brnenská rodáčka Krejčíková pred začiatkom druhého setu opustila kurt a obhajkyne titulu sa po prestávke zlepšili. Hoci Češky v siedmej hre prišli o servis, nepriaznivý stav ich nezlomil a troma hrami za sebou vývoj zvrátili.

V rozhodujúcom super tie-breaku sa Krejčíková so Siniakovou dostali do vedenia 7:2 a mali výhodu dvoch minibrejkov. Potom však Češky prehrali šesť loptičiek v rade a súperky sa vrátili do psychickej pohody. Za stavu 8:9 síce ešte české reprezentantky prvé mečbal odvrátili, u druhého už ale Krejčíková zahrala neskôr loptu do autu a súperky mohli oslavovať.

Dvadsaťšesťročné Češky napriek tomu zakončia sezónu ako najlepší pár roka a Siniaková zostane na čele deblového rebríčka. Pred Krejčíkovou sa len na druhé miesto posunie Kudermetovová.

Obe české reprezentantky sa teraz presunú do škótskeho Glasgowa, kde sa zúčastnia tento týždeň finálového turnaja o Pohár Billie Jean Kingovej. Tím kapitána Petra Pálu narazí v základnej skupine na Poľsko a USA.

Viac o téme: Turnaj majsteriek WTA Finals Kateřina Siniaková Elise Mertensová Veronika Kudermetovová Barbora Krejčíková
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA; Twitter/wta
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy