VIDEO 18-ročný český talent žiari aj v Lyone: Po Kužmovej nedala šancu ani bývalej svetovej jednotke

Linda NoskováLinda Nosková Zdroj: SITA/AP/Kelly Barnes

LYON - Česká tenistka Linda Nosková zvládla na turnaji v Lyone po kvalifikácii aj úvodný zápas v hlavnej súťaži. Osemnásťročná talentovaná Češka porazila bývalú svetovú jednotku Garbiňe Muguruzovú zo Španielska 6:1, 6:4. O postup do štvrťfinále sa stretne so šiestou nasadenou Majar Šarífovou z Egypta.

Nosková, ktorá vo finále kvalifikácie v Lyone vyradila Viktóriu Kužmovú, na úvod sezóny zažiarila na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde podľahla až vo finále neskoršej šampiónke Australian Open Aryne Sabalenkovej z Bieloruska. Sama sa potom do úvodného grandslamu roka z kvalifikácie nedostala. Teraz ale na úspešné vystúpenie v Adelaide, ktoré ju vynieslo na 56. miesto svetového rebríčka, nadviazala.

Muguruzovú, ktorej patrí 82. priečka v poradí WTA, v úvodnom sete deklasovala za 25 minút, keď pri svojom podaní stratila len päť fiftínov. V druhej sade sa hra vyrovnala a skúsenejšia Španielka, ktorá v Lyone štartovala na divokú kartu, išla do vedenia 3:0. Nosková ale dokázala v kľúčovom maratónskom šiestom geme vyrovnať, hoci v ňom musela odvracať päť brejkbalov. Ďalej už bola na servise opäť bezchybná a premenila prvý mečbal.

Viac o téme: Garbine Muguruzová Linda Nosková
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK, Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy