ITF ukončila spoluprácu s Piquého investičnou spoločnosťou: Získala späť kontrolu nad Davis Cupom

Španielsky futbalista Gerard Pique počas jeho posledného zápasu v kariéreŠpanielsky futbalista Gerard Pique počas jeho posledného zápasu v kariére Zdroj: Profimedia

MADRID - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ukončila po piatich rokoch spoluprácu s investičnou spoločnosťou Kosmos.

Tá finančne zastrešovala Davisov pohár a bola pri kritizovanej zmene formátu v roku 2019. Jej majiteľom je bývalý španielsky futbalový reprezentant Gerard Pique.

ITF podpísala s Kosmosom dlhodobý 25-ročný kontrakt vo výške tri miliardy dolárov pre organizáciu finálových turnajov. K zmene formátu prišlo v roku 2019, zrušil sa tradičný model duelov doma-vonku a všetky stretnutia finálového turnaja hostilo jedno mesto.

Po kritike ohľadom nízkej návštevnosti prišla mierna zmena v podobe troch dejísk. V rovnakom období vynechalo turnaj mnoho špičkových hráčov vrátane Rafaela Nadala, ktorý nebol na Davisovom pohári od roku 2019.

Nadchádzajúce zápasy Final Eight sa budú konať podľa plánov v španielskej Malage. "ITF ubezpečuje, že existujú finančné rezervy a ako správca súťaže bude organizovať kvalifikácie a vyraďovaciu fázu tohto ročníka podľa plánu," citovala z oficiálneho vyhlásenia ITF agentúra AFP. Finálový turnaj je na programe v novembri.

Viac o téme: Gerard Piqué Medzinárodná tenisová federácia Kosmos
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy