Ani tragická nehoda mu chuť víťaziť nezobrala: Legendárny pilot v Riu vybojoval ďalšie zlato!

Alex Zanardi v Riu vybojoval druhé zlatoAlex Zanardi v Riu vybojoval druhé zlato Zdroj: autosport.com

RIO DE JANEIRO - Bývalý pilot F1 Alex Zanardi získal na paralympijských hrách v Riu druhú zlatú medailu. Po triumfe v časovke v kategórii handbike získal štyridsaťdeväťročný Talian ďalší titul spoločne s kolegami v tímovej štafete kategórie H2-H5. Z cestného závodu, ktorý pred štyrmi rokmi v Londýne ovládol, vybojoval v Riu vo štvrtok striebro.

Zanardi bol posledným z trojice v štafete, ktorú Taliani jasne ovládli. Spoločne s Zanardim išli Vittorio Podesta a Luca Mazzoni. Podesta dokončil svoj prvý úsek na treťom mieste, Mazzoni dostal Talianov do vedenia a Zanardi náskok ešte navýšil z 13 na 21 sekúnd. Po trojitom vystriedaní nakoniec vyhrali o 47 sekúnd.

"V poslednom kole mi cez cestu hneď za zákrutou prebehol pes, čo bola celkom nebezpečná situácia," povedal Zanardi. "Netrafil som ho, ale mal som namále, musel som poriadne manévrovať," opísal muž, ktorý prišiel o nohy v septembri 2001 pri nehode na automobilovom preteku v seriáli CART na nemeckom Lausitzringu. "Bolo to celkom úsmevné, ale v tej chvíli som sa veľmi nesmial," doplnil.

Viac o téme: Alex Zanardi
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: autosport.com
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy