Deschamps rieši pred MS v Katare veľkú dilemu: Pogbov štart v Katare je výrazne ohrozený!

Paul Pogba pred začiatkom súbojaPaul Pogba pred začiatkom súboja Zdroj: SITA/AP/Claude Paris

PARÍŽ - Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps povedal, že polovične zdravého Paula Pogbu nezoberie na tohtoročné MS v Katare. V nominácii na septembrové zápasy Ligy národov chýbajú okrem Pogbu aj Karin Benzema, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Lucas Hernandez a Kingsley Coman. Informovala agentúra DPA.

Trénera "Les Bleus" najviac znepokojuje zranenie stredopoliara Juventusu Turín, ktorý vo štvrtok nedokázal poskytnúť žiadne informácie o svojom stave.

"Dnes je nemožné potvrdiť čokoľvek okrem liečebného protokolu, ktorý má. Veľmi dobre poznám Paula a pravidelne sa spolu rozprávame. Momentálne nikto, ani on, nemôže povedať, či si zahrá na MS. Neviem povedať, ako na tom bude zdravotne," povedal Deschamps, ktorý zároveň dodal: "Nikdy som na šampionát nezobral hráča, ktorý nebol úplne zdravý."

V nominácii nefiguruje ani Benzema

V nominácii nefiguruje ani útočník Realu Madrid Benzema. Pri jeho neprítomnosti môže dostať príležitosť Antoine Griezmann z Atletica Madrid. Jeho klub sa údajne snaží vyhnúť splneniu kúpnej klauzuly v zmluve o hosťovaní z FC Barcelona. To ovplyvnilo aj Griezmannovu minutáž, keď odohral v tejto sezóne iba 192 minút vo všetkých súťažiach.

Francúzi v Lige národov budú hostiť 22. septembra Rakúsko a o tri dni nato sa predstavia na pôde Dánov. Úradujúci majstri sveta bojujú o udržanie sa v A-divízii. V prvých štyroch dueloch zaznamenali dve remízy a dve prehry. Obhajcom titulu v LN patrí s dvomi bodmi posledné miesto v skupine.

Nominácia Francúzska na zápasy LN proti Rakúsku a Dánsku:

Brankári: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (AC Miláno)

Obrancovia: Benoit Badiashile (AS Monaco), Jonathan Clauss (Olympique Marseille), Theo Hernandez (AC Miláno), Jules Kounde (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), William Saliba (Arsenal), Benjamin Pavard, Dayot Upamecano (obaja Bayern Mníchov), Raphael Varane (Manchester United)

Stredopoliari: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Matteo Guendouzi (Olympique Marseille), Adrien Rabiot (Juventus Turín), Aurelien Tchouameni (Real Madrid)

Útočníci: Christopher Nkunku (RB Lipsko), Ousmane Dembele (FC Barcelona), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Olivier Giroud (AC Miláno), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain).

Viac o téme: Francúzsko Paul Pogba Didier Deschamps
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy