Športky stoja na strane Sagana, Slováci hlásia: Podpor Peťa - chyť zadok

Peter Sagan si užíva podobné momentyPeter Sagan si užíva podobné momenty Zdroj: steephill.tv

BRATISLAVA - Športoví fanúšikovia, ale aj médiá a predovšetkým priaznivci cyklistiky majú v posledných hodinách a dňoch dôvod na takmer nekonečnú diskusiu. Postaral sa o ňu slovenský supertalent Peter Sagan (23), ktorý okrem famóznych výkonov na pretekoch už tradične zaujal aj inak.

Sagan zaznamenal obrovský nárast popularity už v minulom roku, kedy svoje triumfy na veľkých podujatiach, vrátane etapových prvenstiev na slávnej Tour de France, oslavoval mimoriadne štýlovo.

O to viac je nepochopiteľné, že jeho reakcia na pódiu pre najlepších po pretekoch Okolo Flámska vyvolala obrovskú diskusiu a kontroverziu. Po radosti zo skvelého 2. miesta na slávnom podujatí si Peter "dovolil" jemne siahnuť na zadok hostesky, ktorá gratulovala víťazovi Fabianovi Cancellarovi. Po športových weboch, forách či sociálnych sieťach sa okamžite rozpútalo množstvo debát, či to bolo v rámci zábavy alebo mladý cyklista prekročil určitú hranicu.

Do športu, ktorý sa v poslednom období trápi s dopingovými aférami, vniesol svojimi oslavami a gestami zábavu, radosť a získal si srdcia fanúšikov po celom svete. Jeho privítanie v Bratislave po návrate z TdF bolo tiež neopakovateľné a mnohé fanúšičky by sa zrejme vôbec nehnevali, keby sa ich Sagan podobným spôsobom dotkol. 

Fanúšičky po príchode Sagana Galéria fotiek (8) Zdroj: foto.mows.sk

Drvivá väčšina ocenila Saganov zmysel pre humor a fotografia sa stala v priebehu pár hodín obrovským hitom na internete. Ako to však už býva, našli sa aj ľudia s opačným názorom, ktorých sa jeho správanie dotklo a skvelého špurtéra takmer obviňujú z obťažovania a sexizmu. 

Bolo len otázkou času, kedy na sociálnych sieťach vzniknú rôzne skupiny o tejto situácii. Keďže redakcia portálu športky.sk stojí v tomto prípade jednoznačne na strane Petra Sagana, zaujala nás skupina Podpor Peťa - Chyť Zadok. Užívatelia v nej môžu slovom, ale najmä fotografiami vyjadriť podporu mladíkovi, ktorý sa už za svoj výstrelok pre upokojenie niektorých osôb ospravedlnil

Ponúkame niekoľko fotografií, v ktorých fanúšikovia vyjadrili svoju podporu:

Fanúšikovia podporujúci Petra Sagana Galéria fotiek (8) Zdroj: Facebook.com

Fanúšikovia podporujúci Petra Sagana Galéria fotiek (8) Zdroj: Facebook.com

Fanúšikovia podporujúci Petra Sagana Galéria fotiek (8) Zdroj: Facebook.com

Aký je váš názor? Stojíte za Petrom Saganom a beriete jeho "zadočkovú" aféru ako príjemné spestrenie cyklistiky a športu alebo sa vás jeho správanie dotklo? Pošlite nám názory a prípadne aj fotografie s touto témou na adresu sportky@topky.sk . Najzaujímavejšie reakcie uverejníme. 

{{ poll.title }}

  • {{ question.text }} *
  • Vyhodnotenie
    Úspešnosť
    {{ succeeded.percent }}%
    Počet správnych odpovedí
    {{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: steephill.tv
  • Zdroj: športky, ts

Súvisiace články

Staršie správy

Videá