Ronaldo si po hetriku konečne uznal prekonanie rekordu: Moje prvé slová smerujú k Pelému

Cristiano Ronaldo a jeho gólové oslavyCristiano Ronaldo a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Alessandro Tocco

CAGLIARI - Cristiano Ronaldo zariadil v 28. kole talianskej ligy hetrikom víťazstvo Juventusu 3:1 na ihrisku Cagliari. Hviezdny Portugalčan štýlovo oslávil svoj 600. ligový štart v kariére.

Ronaldo sa presadil už v desiatej minúte hlavou, následne premenil pravačkou penaltu a 57. hetrik v kariére zavŕšil v 32. minúte krížnou strelou ľavačkou. Najlepší ligový strelec tak odpovedal na kritiku po utorkovom vyradení Juventusu v osemfinále Ligy majstrov, čo aj naznačil po treťom góle gestom do televíznej kamery. 

Po fantastickom streleckom predstavení prišiel na sociálnej sieti s dlhým príhovorom, kde zdvôvodnil, prečo doteraz nepovažoval rekord 757 gólov legendárneho Pelého za prekonaný a až teraz zmenil svoj názor: "Posledné týždne boli plné správ a štatistík, ktoré ma považovali za najlepšieho strelca sveta v histórii futbalu, keď som prekonal 757 oficiálnych gólov Pelého. Aj keď som vďačný za toto uznanie, teraz je čas vysvetliť, prečo som tento rekord neuznal až do tejto chvíle," začal Ronaldo. Edson Arantes do Nascimento

"Môj večný a bezpodmienečný obdiv k pánovi Edsonovi Arantesovi do Nascimento, ako aj rešpekt, ktorý mám k futbalu v polovici 20. storočia, ma priviedol k tomu, aby som vzal do úvahy jeho celkové skóre a oficiálny počet gólov 767 za zobratie do úvahy jeho 9 gólov za štátny tím São Paulo, ako aj jeho jediný zásah za brazílsky vojenský tím. Svet sa odvtedy zmenil a zmenil sa aj futbal, ale to neznamená, že môžeme jednoducho vymazať históriu podľa našich záujmov. Dnes, keď som v profesionálnej kariére oficiálne dosiahol cieľ 770 gólov, moje prvé slová smerujú priamo k Pelému," pokračoval na sociálnej sieti Ronaldo. "Na svete nie je žiadny hráč, ktorý by nebol vychovávaný počúvaním príbehov o jeho zápasoch, jeho góloch a úspechoch, a ja nie som výnimkou. A z tohto dôvodu som naplnený radosťou a hrdosťou, keď uznávam, že po prekonaní Pelého rekordu som sa dostal na čelo rebríčka svetových strelcov histórie, o čom sa mi v detstve v Madeire nikdy ani nesnívalo. Ďakujem všetkým, ktorí sa so mnou zúčastnili tejto úžasnej cesty. Mojim spoluhráčom, súperom, fanúšikom krásnej hry na celom svete a predovšetkým mojej rodine a blízkym priateľom: verte mi, keď hovorím, že by som to bez vás nedokázal. Teraz sa už neviem dočkať ďalších zápasov a výziev! Ďalších rekordov a trofejí! Verte mi, že tento príbeh ešte zďaleka neskončil. Budúcnosť je zajtra a pre Juventus a Portugalsko je stále čo vyhrávať! Pripojte sa ku mne na tejto ceste! Poďme na to!" uzavrel odhodlane Ronaldo svoj dlhý príspevok. 

Ronaldo strelil na pôde Cagliari svoj druhý najrýchlejší hetrik v kariére, rýchlejšie nastrieľal tri góly len v roku 2015 ešte v drese Realu Madrid proti Espanyolu (20. minút). "Stará dáma" zostáva na tretej priečke a na vedúci Inter stráca desať bodov, má ale zápas k dobru.

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Cagliari Calcio Juventus Turín Pelé
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Digi Sport
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy