VIDEO Famózny Djokovič nedal Zverevovi žiadnu šancu, do semifinále aj Rakúšan Thiem

Novak Djokovič sa raduje z výhryNovak Djokovič sa raduje z výhry Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič a Rakúšan Dominic Thiem utvorili druhú semifinálovú dvojicu dvojhry mužov na antukovom vrchole sezóny v Paríži. Svetový hráč číslo 1 Djokovič si poradil s turnajovou päťkou Nemcom Alexandrom Zverevom 7:5, 6:2, 6:2 a postúpil do svojho deviateho miestneho semifinále.

Ešte predtým Dominic Thiem nasadený ako štvrtý vyradil desiatku turnaja, Rusa Karena Chačanova, 6:2, 6:4, 6:2. Thiem potvrdil povesť výborného antukového hráča a medzi najlepšiu štvorku na Roland Garros postúpil po štvrtý raz v neprerušenej sérii. Vlani stroskotal až vo finále na rakete antukového kráľa Rafaela Nadala.

Premožiteľa Martina Kližana Chačanova vyprevadil energický Rakúšan z kurtu s poriadnym výpraskom. Zápas trval iba 107 minút a Thiem dovolil Rusovi uhrať iba 8 gemov. Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mal 25-ročný rodák z Wiener Neustadtu vysoko nadpriemerný (29-12). "Veľmi dobrý zápas som odohral. Kontroloval som výmeny z forhendovej strany a to bolo veľmi dôležité. Veľa som toho nepokazil a to je úžasný poznatok," povedal Dominic Thiem v prvom pozápasovom rozhovore na kurtu.

Dominic Thiem Galéria fotiek (5) Zdroj: TASR/AP/Pavel Golovkin

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu Djokovič stále reálne útočí na zavŕšenie tzv. nepravého Grand Slamu, keďže vlani triumfoval na Wimbledone aj US Open a v tomto roku na Australian Open. V súboji so Zverevom ťažil z oveľa presnejšej ruky, keďže na nevynútené chyby to bolo 18:40 z pohľadu 32-ročného Srba. Zverev doplatil aj na nepremieňanie brejkbalov, využil len jeden z ôsmich pokusov.

"Spočiatku sa mi ťažko hľadal rytmus a správna pozícia na returne, lebo súper výborne podával. Keď som sa lepšie oprel do výmen, vyhral som päť-šesť hier a potom to už išlo," uviedol Novak Djokovič podľa oficiálnej stránky podujatia na internete. "Mohol som mať rýchlo brejk, dostal som sa viackrát k stavu 15:40. Aj neskôr som mal šance získať prvý set, ale nevyužil som ich. S pribúdajúcimi bodmi na súperovej strane som strácal kontrolu a on ju získaval. Uvedomujem si, aké ťažké je zdolať svetovú jednotku," skonštatoval Zverev.

Novak Djokovič Galéria fotiek (5) Zdroj: TASR/AP/Michel Euler

Do semifinále dvojhry mužov postúpili štyria najvyššie nasadení hráči, keďže prvú semifinálovú dvojicu už v utorok utvorili hrajúce legendy Roger Federer (Švaj.-3) a Rafael Nadal (Šp.-2). Najvyššia štvorka v najlepšej štvorke v mužskom singli na turnaji profiúrovne bola predtým naposledy na Australian Open 2012. Odvtedy uplynulo 488 turnajov.

Muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Alexander Zverev (5-Nem.) 7:5, 6:2, 6:2

Dominic Thiem (4-Rak.) - Karen Chačanov (10-Rus.) 6:2, 6:4, 6:2

Viac o téme: Novak Djokovič Dominic Thiem Alexander Zverev Karen Chačanov
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Christophe Ena; VIDEO: YouTube/Roland Garros/Eurosport
  • Zdroj: SITA
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy