Vynikajúci hokejista a úžasná osobnosť: Legendárny Šatan je užitočný aj po konci kariéry

Kapitán Miroslav ŠatanKapitán Miroslav Šatan Zdroj: TASR – František Iván

BRATISLAVA - Zrejme asi neexistuje Slovák, ktorý by nepoznal meno Miroslav Šatan, rodák z Topoľčian sa počas svojej dlhej kariéry stal legendou nielen slovenského hokeja. Dnes oslavuje svoje 44. narodeniny a za ten čas stihol zamotať hlavu nejednému hokejovému nadšencovi a vo veľa momentoch výrazne pomôcť našej reprezentácii.

Miroslav Šatan ukončil kariéru po svetovom šampionáte v Minsku v máji 2014, s klubovým hokejom sa rozlúčil vo februári toho roku v drese Slovana Bratislava. Štartoval až na štyroch zimných olympijských hrách. Trinásť štartov na majstrovstvách sveta pretavil do štyroch medailí, v roku 2009 dovŕšil vysnenú métu každého hokejistu a spolu s tímom Pittsburgh Penguins vyhral Stanley Cup. V NHL ho draftovali v roku 1993 zo 111. miesta. Preslávil sa číslom 81 (NHL) alebo 18 (SVK), napriek návrhom zámorských tímov na zmenu si nechal na drese meno SATAN, čím dlhých dvadsať rokov strašil súperov aj spoluhráčov.

Miroslav Šatan ako satan Galéria fotiek (16) Zdroj: SITA, Koláž Športky

Miroslav Šatan celú kariéru túžil, aby sa rozlúčil pred vlastnými fanúšikmi. To sa mu aj podarilo. Do poslednej sezóny, ktorú si poriadne skrátil, vstúpil v decembri 2013 a odohral ju v Slovane Bratislava v KHL. Vtedy oznámil, že po sezóne definitívne skončí, ale dúfa, že sa rozlúči na majstrovstvách sveta. A aj toto sa mu podarilo.

Miroslav Šatan po svojom Galéria fotiek (16) Zdroj: SITA

Následne sa aj s rodinou presťahoval do New Yorku, naspať na Slovensko ho však zlákala túžba pomôcť dostať náš hokej opäť tam, kam patrí. Na konci júna roku 2017 sa stal generálnym manažérom reprezentácie a výrazne sa podieľal na angažovaní Kanaďana Craiga Ramsayho do postu hlavného trénera. 

Viac o téme: Miroslav Šatan
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR – František Iván
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy