VIDEO Vlhová vzdáva hold Slovákom: Nešla som najlepšie, ale fanúšikovia ma hnali dopredu

Petra Vlhová zvíťazila v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau. Vlhová tak opäť získala trofej Salzburskej princeznej snehového vesmíruPetra Vlhová zvíťazila v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau. Vlhová tak opäť získala trofej Salzburskej princeznej snehového vesmíru Zdroj: TASR/Martin Baumann

FLACHAU - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v utorňajšom nočnom slalome v rakúskom stredisku Flachau. Obhájila tak prvenstvo z vlaňajška a dosiahla dvanáste víťazstvo v kariére vo Svetovom pohári, siedme v slalome. Súhrnným časom 1:53,65 min zdolala druhú Švédku Annu Swennovú-Larssonovú o desať stotín sekundy. Líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová skončila až tretia (+0,43).

Vlhová uspela v druhom slalome seriálu za sebou, začiatkom januára ovládla podujatie v Záhrebe. Dvadsaťštyriročná Slovenka postavila základ víťazstva už v prvom kole, po ktorom mala pred Shiffrinovou k dobru šesť desatín sekundy. V druhom kole síce zašla až piaty najlepší čas, ale stačilo jej to na udržanie si prvej priečky. Suverénka uplynulých sezón Shiffrinová spadla z druhej pozície po prvom kole na tretiu a po viac ako piatich rokoch nestála na najvyššom stupni už v dvoch za sebou idúcich slalomoch.

"Robila som v druhom kole veľa chýb a cítila, že nejdem najlepšie. Počula som však na trati fanúšikov a šla som naplno. Aj keď to bolo tesné, zvíťazila som a teším sa. Dnešný triumf sa nedá porovnať s minuloročným, pretože každé víťazstvo je špeciálne. Dvojnásobne to platí v prípade Flachau. Snažila som sa dať do toho všetko a napokon mi to vyšlo."

"Emócie v cieli boli veľmi veľké. Cítila som, že robím chyby a druhé kolo bolo veľmi ťažké. Keď som prešla cieľom a videla som zelené čísla, veľmi som sa začala tešiť. Tešila som sa aj preto, že moji fanúšikovia vytvorili obrovskú atmosféru. Je to jeden z tých dní, na ktoré nezabudnem. Každé víťazstvo je pre mňa špeciálne. Prvé kolo mi vyšlo celkom dobre, urobila som si veľký náskok do druhého, kde som veľkú časť stratila. Bolo to tesné, ale nakoniec som vyhrala a určite mi pomohlo prvé kolo," povedala Vlhová.

Bol to celkovo štvrtý slovenský triumf na tradičnom podujatí vo Flachau. Pred Vlhovou (2019, 2020) sa z víťazstva dvakrát tešila aj jej krajanka Veronika Velez-Zuzulová. Bývalá slovenská reprezentantka to dokázala v rozpätí štyroch dní v januári 2016. Už 25 slalomov SP za sebou nepozná inú víťazku ako Shiffrinovú (19) alebo Vlhovú (6). Ich nadvládu neprelomila žiadna lyžiarka, odkedy 10. januára 2017 zvíťazila Frida Hansdotterová práve vo Flachau.

Viac o téme: Petra Vlhová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Martin Baumann
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy