Neľútostná FIFA mu naparila doživotný dištanc: VIDEO chybného verdiktu, ktorý ho stál kariéru!

Ghanský rozhodca Joseph Lamptey v diskusii s poškodenými hráčmi Senegalu
Ghanský rozhodca Joseph Lamptey v diskusii s poškodenými hráčmi Senegalu

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala ghanského rozhodcu Josepha Lampteyho doživotným dištancom za chybný verdikt v novembrovom dueli kvalifikácie MS 2018 medzi Juhoafrickou republikou a Senegalom.

Po neexistujúcej ruke v šestnástke odpískal proti Senagalčanom pokutový kop. Opakované zábery však jasne ukázali, že obranca Kalidou Koulibaly zasiahol loptu kolenom. FIFA obvinila Lampteyho z porušenia pravidla týkajúceho sa nezákonného ovplyvňovania zápasov. Jeho asistent zostal bez trestu. "Všetky obvinenia voči Davidovi Lionheartovi Nii Lartey Laryeamu boli zamietnuté," uviedla FIFA. 

Juhoafričania sa po premenenej penalte ujali vedenia 1:0 a napokon na štadióne v Polokwane triumfovali 2:1. V druhej fáze africkej kvalifikácie sú v štvorčlennej skupine druhí, Senegalu patrí tretia priečka. Lamptey sa môže odvolať voči dištancu na Športový arbitrážny súd (CAS), prípadne na FIFA.

FIFA ďalšie podrobnosti prípadu nezverejnila, spraví tak, až keď "sa rozhodnutie stane konečné a právoplatné". Informovala agentúra AP.


Tagy: FIFA Juhoafrická republika Senegal Joseph Lamptey

Zdroj:
TASR
Foto:
Citifmonline.com; Video: Youtube

DISKUSIA