Šok po zápase KHL: Hokejista Slovana šoféroval opitý, hrozí mu väzenie

Roman KukumbergRoman Kukumberg Zdroj: SITA

BRATISLAVA - Hokejový útočník Slovana Bratislava Roman Kukumberg je momentálne v cele predbežného zadržania.

Dôvodom by mal byť incident z noci na štvrtok, keď po zápase šoféroval opitý a zastavila ho policajná hliadka. Ako prvá o tom informovala televízia Joj, Športkám informáciu potvrdil zdroj blízky hokejistovi.
 
Kukumberg mal po zápase s Magnitogorskom dobrú náladu, ale ešte pri odchode zo štadióna vyzeral byť skôr unavený ako pod vplyvom alkoholu. Nešiel priamo zo štadióna, zo zimáku hokejista odchádzal pred jedenástou večer. Slovan zvíťazil v stredu večer 4:3 po predĺžení.
 
Podľa prvých informácií mal mať Kukumberg v dychu viac ako jedno promile alkoholu, čo potvrdila aj bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.
 
„Policajti počas bežného výkonu služby zastavili a kontrolovali o druhej ráno na Vajanského nábreží 33-ročného vodiča vozidla Toyota Land Cruiser. Vodičovi namerali hodnotu 0,56 mg/l alkoholu," povedala pre Športky. Táto hodnota predstavuje v prepočte 1,17 promile alkoholu, čo by malo byť vnímané ako trestný čin.
 
„Následne ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde s nim v súčasnosti vykonávajú potrebné procesné úkony. V prípade obvinenia mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden rok," vysvetlila Kurucová.
 
„Veľmi ma mrzí, čo sa stalo. Nikdy predtým som si nesadol za volant po tom, ako som si niečo dal. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ktorých moje konanie sklamalo a verím, že svojimi vykonmi na ľade to čo najskôr odčiním," povedal pre klubový web Kukumberg.
 
Vedenia Slovana vyjadrilo sklamanie z tohto prehrešku svojho hráča. Takéto správanie je proti športovému kódexu profesionálneho športovca aj proti stanovám klubu. Podľa slov generálneho manažéra Maroša Krajčiho bude klub túto situáciu okamžite riešiť. „S Romanom si v najbližšom možnom čase sadneme a oznámime mu disciplinárne dôsledky, ktoré voči nemu musíme vyvodiť," povedal šéf Slovana.
Viac o téme: Väzenie Alkohol Opitý Roman Kukumberg Trestný Čin Šoféroval Cela
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy