Jurčina sa učil variť pod dohľadom slávneho kuchára

Pavel Pospíšil a Milan JurčinaPavel Pospíšil a Milan Jurčina Zdroj: Ján Zemiar

BRATISLAV - Slovenský hokejista Milan Jurčina nemá za sebou práve vydarenú sezónu. Spôsobili to hlavne zdravotné problémy, ktoré ho "obrali" o množstvo zápasov za New York Islanders v NHL a smola sa mu lepila na päty aj pred svetovým šampionátom, kde mal byť jednou z opôr Vůjtekovho tímu.

Hneď v prvom prípravnom stretnutí, do ktorého po návrate zo zámoria nastúpil, si iba pár dní pred odletom do Helsínk zranil rameno a sezóna sa pre neho skončila. Nešťastný súboj v stretnutí Českom ukončil jeho ambíciu pridať do štatistík ďalšie reprezentačné zápisy a nemohol tak prispieť k zisku striebornej medaily, ale spoluhráčom a kamarátom aspoň na diaľku držal palce. 

Zranenie počas zápasu s Českom, ktorého ho vyradilo z nominácie na MS

"Chlapcom sa podarila veľká vec. Na šampionát išli s malou dušičkou, každý však robil, čo bolo v jeho silách. Dobrá partia sa zomkla a trúfla si aj na favoritov, akými boli Kanaďania či Česi. V posledných dňoch som zopárkrát myslel na to, aké by to bolo fajn, keby som bol súčasťou mužstva a mohol som sa tešiť zo striebornej medaily. Chalanom tak teraz len tíško závidím. Taký je šport. Verím však, že šanca na ďalšiu medailu príde čoskoro,“ povedal Jurčina po šampionáte pre denník Šport. 

"Najprv som si myslel, že to ani pozerať nebudem, no potom som sa dohodol s istým rádiom, že to budem spolukomentovať, tak som bol nútený. No nepozeralo sa mi to ľahko. Chlapcom som veľmi držal palce, veď ich všetkých poznám, tešil som sa na nich,“ dodal Jurčina pre časopis Šarm. 

Voľné chvíle si užil hlavne s rodinou a kamarátmi, aj keď ho limitovala zranená ruka. Rameno si chce dať dokopy a postupne sa začne pripravovať na novú sezónu. 

Ako rodák z Liptovského Mikuláša je častým hosťom v hoteli Jánošík, kde je riaditeľom jeho kamarát a práve tu sa spoznal aj s Čechom Pavlom Pospíšilom, kuchárom oceneným michellinovskoku hviezdičkou. Jurčina je gurmán, má rád gastronómiu, preto prijal pozvanie na piatu kulinársku šou, ktorá sa tentoraz presunula priamo do kuchyne hotela na Liptove. Spolu s ostatnými "divákmi" sa Milan učil variť.

Jurčina je obrovský chlap, takže toho zje skutočne dosť

V súkromí podľa jeho slove nie je práve najzdatnejší kuchár, ale v lete robí pre priateľov a rodinu grilovačky. Pospíšil mu teda poradil kuchárske grify aby sa mohol pred najbližšími blysnúť. Najviac si pochutí na steakoch.

Kulinárska šou prebiehala deň po štvrťfinále s Kanadou, semifinálový zápas s Čechmi sledoval Jurčina spoločne s Pospíšilom. Po dueli si obranca s kuchárom roky žijúcim v Nemecku vymenili podpísané artefakty - hokejku a varešku.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Ján Zemiar
  • Zdroj: športky, ts

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy