VIDEO Technická chyba či zastrašenie rozhodcu? Arbiter dvakrát zmenil názor po konzultácii s VAR!

Clement Turpin dvakrát zmenil názor po konzultácii s VAR
Clement Turpin dvakrát zmenil názor po konzultácii s VAR

PARÍŽ - Vedenie najvyššej francúzskej futbalovej súťaže poprelo, že by rozhodcu zápasu domáceho Brestu s Rennes dotlačili hráči k zmene rozhodnutia neuznať gól hostí.

V sobotňajšom dueli skóroval Raphinha a hlavný arbiter Clement Turpin po konzultácii s videoasistentom gól uznal. To však vyvolalo búrlivú reakciu domácich, presvedčených o tom, že zásahu predchádzal faul. Po niekoľkých minútach sa Turpin opäť obrátil na VAR, ktorý tentokrát dal za pravdu Brestu.

"Naozaj išlo o technickú chybu, rozhodcu nikto 'nezastrašil'. Aj keď na prvý pohľad to tak mohlo vyzerať," citovala agentúra AFP vysvetlenie riaditeľa rozhodcov Pascala Garibiana.

Podľa jeho slov mal Turpin podozrenie na dva fauly, systém však sprvu vyhodnotil iba jednu situáciu, až po revízii skontroloval celú akciu a odhalil porušenie pravidiel.

Stretnutie sa napokon skončilo bez gólov.


Tagy: Stade Rennes Clement Turpin Raphinha Stade Brestois 29

Kompletné výsledky a aktuálna tabuľka Ligue 1
Zdroj:
TASR
Foto:
Profimedia

DISKUSIA