VIDEO Famózny De Bruyne zariadil triumf City, Liverpool a Chelsea sa nevyhli zlyhaniam

Kevin De Bruyne rozhodol z priameho kopuKevin De Bruyne rozhodol z priameho kopu Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

LONDÝN - Tréner futbalistov FC Chelsea Graham Potter zažil trpký návrat na miesto predchádzajúceho pôsobiska. Londýnčania prehrali v sobotnom stretnutí 14. kola Premier League v Brightone 1:4. Chelsea nedokázala zvíťaziť v treťom ligovom stretnutí v sérii.

Brighton vstúpil do stretnutia poriadne nabudený a už v prvých piatich minútach sa dostal do troch šancí. Tá tretia sa skončila gólom, ktorý dal Leandro Trossard. Aj po otvorení skóre pokračovali "čajky" v aktívnej hre a jej vyústením boli ešte do prestávky ďalšie dva zásahy, ktoré si hráči Chelsea dali sami.

Do vlastnej siete skórovali Ruben Loftus-Cheek a Trevoh Chalobah. Po zmene strán Londýnčania zabojovali o česť a Kai Havertz hlavičkou v 48. minúte znížil. Tréner Potter cez prestávku vymenil brankárov, no aj Edouard Mendy, náhradník Kepu Arrizabalagu, v úplnom závere inkasoval, keď ho v nadstavenom čase prekonal Pascal Gross.

Ďalšie zlyhanie Liverpoolu

FC Liverpool utrpel druhú prehru za sebou a štvrtú v ligovom ročníku, keď na vlastnej pôde podľahol Leedsu United 1:2. Na rýchly vedúci zásah Rodriga síce už v 14. minúte odpovedal Mohamed Salah, no v predposlednej minúte riadneho hracieho času strhol víťazstvo na stranu hostí Crysencio Summerville. "The Reds" patrí v neúplnej tabuľke až deviate miesto. 

Zverenci Jürgena Kloppa strácajú na prvú štvorku, ktorá sa kvalifikuje do LM, osem bodov. "Nemôžeme sa tam prebojovať, keď hráme tak nekonzistentne. Momentálne to však nie je náš hlavný problém, pretože máme veľa iných starostí. Musíme sa zlepšiť herne a potom uvidíme, kde skončíme," povedal tréner Klopp, ktorého mužstvo zaostáva za priebežným lídrom z Manchestru City o 13 bodov.

De Bruyne spasil Manchester City

Hráči Manchestru City zvíťazili na trávniku Leicestru 1:0. Minimálne na jeden deň sa tak posunuli na čelo súťaže o bod pred Arsenal Londýn. O jediný gól obhajcov titulu sa postaral Kevin De Bruyne, keď v 49. minúte ukážkovo premenil priamy kop. Nórsky kanonier Erling Haaland chýbal v zostave City pre zranenie nohy.

Kevin De Bruyne a Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

Tottenham zvíťazil na pôde Bournemouthu 3:2. Víťazný gól dal v druhej minúte nadstaveného času Rodrigo Bentancur po rohovom kope. Tottenham tak po predchádzajúcich dvoch prehrách zabodoval naplno.

Premier League - 14. kolo:

FC Liverpool - Leeds United 1:2 (1:1)
Góly: 14. Salah - 4. Rodrigo, 89. Summerville

FC Fulham - FC Everton 0:0
/M. Rodák (Fulham) sedel na lavičke/

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 2:3 (1:0)
Góly: 22. a 50. Moore - 57. Sessegnon. 73. Davies, 90.+2 Bentancur

Brighton & Hove Albion - FC Chelsea 4:1 (3:0)
Góly: 5. Trossard, 14. Loftus-Cheek (vlastný), 42. Chalobah (vlastný), 90.+2 Gross - 48. Havertz

Crystal Palace - FC Southampton 1:0 (1:0)
Gól: 38. Edouard  

FC Brentford - Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:0)
Góly: 50. Mee - 52. Neves. ČK: 90.+8 Costa (Wolverhampton)

Newcastle United - Aston Villa 4:0 (1:0)
Góly: 45.+6 a 56. Wilson, 59. Joelinton, 67. Almiron

Leicester City - Manchester City 0:1 (0:0)
Gól: 49. De Bruyne

Viac o téme: Kevin De Bruyne Manchester City FC Leicester City FC
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: BT Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy