Na rozhodujúci zápas budú potrebovať oddych: Plzeň si odložila ligový zápas s Brnom

Jhon Mosquera a Emil Tischler v súboji Plzne s PardubicamiJhon Mosquera a Emil Tischler v súboji Plzne s Pardubicami Zdroj: Profimedia

PLZEŇ - Stretnutie 4. kola prvej futbalovej ligy medzi Plzňou a Brnom bolo odložené na žiadosť západočeského klubu, ktorý čaká záverečné play off Ligy majstrov s Karabachom. Pôvodne sa na štadióne Viktorie malo hrať v sobotu 20. augusta, nový termín zatiaľ nebol stanovený. Informovala o tom Ligová futbalová asociácia (LFA).

Úradujúci českí majstri rozohrajú dvojzápas o postup do skupiny elitnej súťaže v stredu v Baku, odveta v Plzni je na programe v utorok 23. augusta. Pred odletom do Azerbajdžanu zverenci trénera Michala Bílka v sobotu absolvujú duel 3. kola najvyššej súťaže proti Hradci Králové v jeho mladoboleslavskom azyle.

"Viktoria využila príslušné ustanovenia v Rozpise celoštátnych súťaží, pretože doba medzi koncom stredajšieho stretnutia v Baku a začiatkom sobotňajšieho stretnutia v Plzni by bola kratšia ako 72 hodín. Termín odvetného stretnutia v Plzni navyše UEFA stanovila už na utorok 23. augusta a ligové stretnutie Plzeň - Brno by tak ani nemohlo byť operatívne preložené na nedeľu 21. augusta, pretože medzi súťažnými zápasmi musí byť dodržaná minimálna hranica tri dni," tvrdí. Uviedol výkonný riaditeľ LFA Tomáš Bárta v tlačovej správe.

"Dvojzápas s Karabachom považujeme za dôležitý ako z klubového hľadiska, tak aj smerom ku koeficientu, ktorý je kľúčový pre celý český futbal, preto sme o túto možnosť požiadali," doplnil hovorca Viktorie Václav Hanzlík pre klubový web.

Podobne ako Plzeň mala v minulej sezóne odložené stretnutie tiež Slavia. Pražania sa pred rokom v auguste ako vtedajší český šampión zdržali pre problémy s lietadlom pri návrate z úvodného stretnutia 3. predkola Ligy majstrov v Budapešti proti Ferencvárosu a domáci zápas 3. ligového kola proti Olomoucu odohrali až na konci októbra. Vršovickí vlani s maďarským súperom v kvalifikácii vypadli po porážke 0:2 vonku a víťazstve 1:0 doma.

Viac o téme: Viktoria Plzeň
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy