Škriniar si vychutnáva zisk ďalšej trofeje s Interom Miláno: Hrdinom zápasu bol Alexis Sánchez

Futbalisti Interu Milána oslavujú zisk talianskeho SuperpoháraFutbalisti Interu Milána oslavujú zisk talianskeho Superpohára Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno sa môžu tešiť z prvej trofeje v sezóne. V stredu zvíťazili na San Sire nad Juventusom Turín 2:1 po predĺžení a získali Taliansky superpohár. Víťazný gól dal v 121. minúte Alexis Sánchez, v drese "modro-čiernych" odohral celé stretnutie slovenský obranca Milan Škriniar.

Čiľan prišiel na trávnik až v 75. min. V základnej zostave Interu nastúpil v sezóne iba štyrikrát. "Takíto sú veľkí hráči. Čím viac hráme, tým lepšie sa cítime. Bol som ako lev v klietke. Keď ma vypustili, zmenil som sa v beštiu," rozplýval sa po stretnutí podľa AFP 33-ročný veterán Sanchez.

Inter triumfoval v Superpohári šiestykrát, premiérovo od edície v roku 2010. Tréner Simone Inzaghi si pripísal s tímom prvý úspech, keď v lete nahradil Antonia Conteho. "Nastúpili sme proti silnému tímu. Nevytvoril si toľko šancí ako my, no neustále bol v hre. Prenechal nám iniciatívu a hru s loptou, no zdolať ho je vždy náročné. Víťazstvo sme si zaslúžili," skonštatoval pre Sport Mediaset Inzaghi, ktorý dokázal už nad Juventusom triumfovať s Laziom Rím raz v Superpohári i v Coppa Italia.

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri po prehre gólom v nadstavenom čase predĺženia iba ťažko hľadal slová. "Futbal vymyslel snáď diabol. Prehrali sme, pretože sme spravili naivnú chybu päť sekúnd pred koncom. Hrali sme však proti aktuálne najlepšiemu tímu v Taliansku. Veľa sme mu nedovolili a vytvorili si pár šancí. Musíme si vziať z tohto duelu pozitíva. Zlepšujeme sa, najmä fyzicky. Táto prehra bolí, no musíme využiť hnev, ktorý po nej v nás zostane a preniesť ho do Serie A a Talianskeho pohára."

Viac o téme: Inter Miláno Milan Škriniar
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy