Bundesliga zápasí s koronavírusom: Po Herthe a Lipsku hlási ďalších pozitívnych aj Bayern Mníchov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Andreas Schaad

BERLÍN - Nemecký futbalový klub Hertha Berlín, kde pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík, hlási ďalší prípad koronavírusu. Nakazil sa 17-ročný Linus Gechter, pred ním mali pozitívny test aj kapitán Dedryk Boyata, Deyovaisio Zeefuik a Fredrik André Björkan.

Berlínčania tak majú v karanténe až štyroch obrancov. V tabuľke figurujú na jedenástej priečke a v najvyššej nemeckej súťaži najbližšie nastúpia v nedeľu proti 1. FC Kolín. Informovala o tom agentúra DPA.

Aj RB Lipsko má ďalších troch pozitívnych hráčov na koronavírus. V sobotnom zápase proti Mainzu nenastúpia Nordi Mukiele, Benjamin Henrichs a Dani Olmo. Dobrou správou však je, že sa karanténa skončila Andremu Silvovi a v utorok už mohol trénovať.

Klub je v bundesligovej tabuľke na desiatom mieste a v prípade výhry vo víkendovom zápase si polepší o jednu priečku. Celkovo má päť pozitívnych prípadov covidu, ktorý v posledných dňoch trápi značnú časť nemeckej najvyššej súťaže. Nakazených hlásili VfB Stuttgart, Borussia Dortmund či Eintracht Frankfurt. Informovala agentúra DPA.

Bayern Mníchov rovnako hlási osem prípadov výskytu koronavírusu. Najnovšie mali pozitívne testy na Covid-19 krídelník Leroy Sane a obranca Dayot Upamecano, obaja sú v izolácii a nemajú žiadne príznaky. Informovala o tom agentúra DPA. Okrem nich sú v karanténe aj ďalší šiesti hráči úradujúceho bundesligového šampióna - Lucas Hernandez, Tanguy Nianzou, Manuel Neuer, Kingsley Coman, Corentin Tolisso a Omar Richards. Koronavírusom sa nakazil aj asistent trénera Dino Toppmöller.

Bayern by mal otvoriť druhú polovicu ligovej sezóny v piatok proti Borussii Mönchengladbach. O odklad zápasu môže jeden z tímov požiadať v prípade, že bude mať k dispozícii menej ako 15 zdravých hráčov.

Viac o téme: Hertha Berlín Peter Pekarík
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy