Bývalý kapitán City sa vracia domov: Fernandinho chce na sklonku kariéry pomôcť tomuto klubu

Fernandinho sa vrátil do BrazílieFernandinho sa vrátil do Brazílie Zdroj: Instagram/Fernandinho

RIO DE JANEIRO - Bývalý kapitán Manchestru City Fernandinho sa po vypršaní kontraktu v anglickom futbalovom veľkoklube vrátil domov do Brazílie. Tridsaťsedemročný stredopoliar podpísal dvojročnú zmluvu s klubom Athletico Paranaense, v ktorom pred dvadsiatimi rokmi zahájil profesionálnu kariéru.

"Mal som veľa ponúk pri rôznych kluboch, Brazília aj cudziny. Ale najrozumnejšie bolo vrátiť sa domov a urobiť maximum pre Athletico. Splním si tým sen a ukončím kariéru ako hráč iba troch klubov: dvoch v Európe a jedného v Brazílii," uviedol na tlačovej konferencii Fernandinho.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernandinho (@fernandinho)

Za tím z mesta Curitiba hral Fernandinho v rokoch 2002-05. Potom odišiel do Šachtaru Doneck, kde sa počas ôsmich rokov vypracoval medzi opory tímu. V roku 2013 sa presunul do Manchestru City, s ktorým za deväť rokov získal okrem iného päť majstrovských titulov, vrátane tohtoročného rozlúčkového. Kapitánom City sa stal po odchode Davida Silvu v roku 2020.

V drese brazílskej reprezentácie odohral Fernandinho 53 zápasov. V roku 2019 vyhral Copu Américu a štartoval na dvoch majstrovstvách sveta, ktoré pre neho ale skončili sklamaním. Na domácom šampionáte 2014 bol jedným z najkritizovanejších hráčov po semifinálovom debakli 1:7 s Nemeckom a o štyri roky neskôr si pri štvrťfinálovej porážke 1:2 s Belgickom strelil vlastný gól.

Viac o téme: Fernandinho Athletico Paranaense
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy