VIDEO Strkanice pokračovali aj po zápase: Hráčov Atlética a City musela rozdeliť až polícia!

Roztržka medzi hráčmi Atlética Madrid a Manchestru CityRoztržka medzi hráčmi Atlética Madrid a Manchestru City Zdroj: Profimedia

MADRID - Dramatickú dohru mala štvrťfinálová odveta Ligy majstrov medzi futbalistami Atlética Madrid a Manchesterom City. Po sérii šarvátok v napätom závere zápasu sa hráči oboch tímov stretli aj pri ceste do šatne. V útrobách štadióna Wanda Metropolitano zasahovala aj polícia. Hosťujúci "Citizens" udržali na ihrisku španielskeho tímu remízu 0:0 a vďaka víťazstvu z prvého duelu 1:0 postúpili do semifinále.

Atlético v snahe dohnať jednogólové manko v závere anglického rivala zatlačilo, ale v emočne vypätej koncovke bol najprv vylúčený po druhej žltej karte za faul na Phila Fodena obranca Felipe. Rozhodca Daniel Siebert následne po sérii stretov hráčov oboch tímov nastavil dvanásť minút. Úradujúcemu španielskemu majstrovi sa ale vytúžený gól, ktorý by poslal zápas do predĺženia, streliť nepodarilo.

Stretnutie končilo v napätej atmosfére a emócie plali aj pri odchode do kabín. Na televíznom záberoch bolo okrem iného vidieť, ako obranca Atlética Šime Vrsaljko hodil po súperovi v tuneli fľašu. Hráči vyradeného španielskeho tímu vinili súpera zo zdržiavania.

"Boli to ale oni, kto strácal čas a dostával sa do absurdných stretov," citovala agentúra Reuters obranca Aymerica Laporteho z Manchestru City. "Vieme, akí sú, a vždy robia to isté. Nie je pekné vidieť také strety, ale je z toho veľa povyku pre nič. Myslím, že im to nepomohlo, pretože boli v najlepšej fáze hry," povedal Laporte.

Tréner anglického tímu Pep Guardiola otázky na zdržiavanie odmietol, ale stredopoliar Rodri pripustil, že je občas nutné sa k podobnej taktike uchýliť. "Keď ste vzadu zamknutí a zostáva päť alebo desať minút, musíte si pomôcť aj inými zbraňami. Nie som zástanca toho, aby sme to robili celý zápas. Len príležitostne. Ale čo sa stane na ihrisku, na ňom tiež zostane. Na oba tímy bol veľký tlak," povedal Rodri.

"Citizens", ktorí obhajujú minuloročnú účasť vo finále a usilujú sa o prvý triumf v Lige majstrov v histórii, narazia v semifinále na trinásťnásobného šampióna Real Madrid.

Viac o téme: Atlético Madrid Manchester City Liga majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy